Let's go my own way


Idag har jag varit supertrött (vill ha sommar och sol) men nu ska jag straxt åka och dansa, så då blir jag nog lite piggare! Den koreografin är väldigt jobbig så jag lär vara dösvettig efteråt men det är bara bra att det ger extra träning samtidigt som det är superkul! 

bronzing makeup

satt och filmade en ögon makeup förut men jag vet inte hur videon blev så än så länge får ni nöja er med bilder. Det var mörkt ute och därför väldigt svårt att få till bra bilder men dessa blev hyfsade iallafall! 

healthy food

Idag har det varit en ganska seg dag med tråkiga lektioner men såna dagar ska man också kunna klara sig i genom. På idrotten hade vi betygsprat och det gick bättre än föväntat men jag har dock lite press på mig att lyckas eftersom min lärare föräväntar sig att få sätta A på mig i slutet av tvåan. 
Men nu när jag kom hem gjorde jag i ordning gott och nyttigt mellanmål bestående av vanlijyoghurt med fruktmusli, smörgåsar med avokado och en kopp te. Så nu är jag mätt och glad i magen :) 
 

fresh hair and skin

Jag hatar måndagar men älskar vårat schema, på förmiddagen idag fick vi styla/tvätta hår som vi ville, mitt blev tvättat och plattat och är superlent nu tack vara Kevin murphy produkterna! Och på eftermiddagen gjorde vi ansiktsbehandlingar, jag fick testa på vattenånga med väteoxid i för första gången som ska öppna upp porerna. Det var jätteskönt och nu känner jag mig ren och fräsch! 
 

vintage camera

Igår fick jag två gamla kameror av farfar, den på bilden och en pentax systemkamera. Jag tycker gamla kameror är så fina och det ska bli roligt att testa dem om jag lyckas hitta film i någon butik. Jag har en polaroidkamera som jag gärna vill hitta film till också så jag ska kolla efter det i veckan :) 

maxi wash

 
Innan jag började på stylistlinjen hade jag aldrig hör om Kevin Murphy's produkter men nu har jag testat väldigt många av dem och tycker dem är superbra! 
Men den som jag tänkte tipsa om nu heter Maxi Wash och är ett så kallat detox eller djuprengörande schampo. Det tar bort smuts och gamla produktrester i håret, rengör på djupet och balanserar hårbotten, det bästa är att det inte spelar någon roll om håret är nyfärgat för all färg förutom överflödig färg stannar kvar i håret. Vissa får till och med en snyggare och fräschare hårfärg efter de använt maxi wash. 
 
användning: ta en klick i handen och fördela i hela håret, massera inte förutom lite i topparna. skölj sedan ur allting och gör om processen så många gånger tills det löddrar så mycket så att man kan hålla handen upp och ned utan att löddret lossnar. Jag själv hade det i nio gånger, då var all smuts borta! 
Använd schampot nån gång i bland bara och ha i vanligt schampi+balsam efter användning. Ett tips är att använda det innan man ska färga håret för att få bättre resultat! :) 
 
klicka här för att köpa schampot och här för att läsa mer om alla Kevin Murphy produkterna

refunder

Refunder är en jättebra sida som går ut på att när man köper en produkt så får man en viss procent på köpet så det blir billigare. Hur kul är det inte att även tjäna pengar på att köpa saker? ;)
Värt att gå in och kolla och bli medlem! klicka här eller på bilden för att komma till sidan! 

celebrating

Om några timmar får vi gäster för att Linnéa fyllde år igår så det blir full fart med kusinerna! Så nu ska jag städa lite så det inte ser ut som ett kaos i mitt rum, äta och fixa inlägg till bloggen! :) 
kram på er!
 

stupid thing

det känns så himla skönt med helg nu! jag vet inte vad det är för fel på mig men jag känner mig allmänt trött nästan hela tiden och är smått irriterad på vissa vilket bara är dumt och onödigt. Men det kanske bara behövs en bra och lugn helg! :) 
 
Idag fyller min fina syster hela 19 år också! Grattis Linnéa ♥

Prova-på-dag

Från gårdagens fika med Matilda. 

Idag var det prova-på-dag för niorna, så dem gick runt medan vi gjorde manikyr på varandra. Och sen fick vi även fika som blev min lunch för idag var maten riktigt äcklig, men jag får äta om en timme när jag är hemma :) 

Sen ikväll är det dags för dans igen, ska bli superkul! 


fjärde året i rad

jag och min vackra hjälm!
Igår var jag i Romme med mina fina tjejer och hade en grym dag. Superkul verkligen men efter att ha åkt från Romme till norrköping i fyra timmar så skulle jag åka spårvagn och sen tåg i en timme plus en timmes väntan emellan så det var lite jobbigt att vara hemma så sent efter att ha gått upp halv 5 på morgonen men det var det värt!

it makes me smile

idag började jag dansa i en till grupp med en annan danslärare som jag nämnde igår, hon är grym och koreografin var en utmaning men riktigt rolig! Så detta kommer bli ett bra dansår! 
 
Nu har jag precis packat en väska med skidkläder för på tisdag åker jag till Romme med klassen så jag sover hos Tina i Norrköping imorgon, så det blir mycket att släpa på i morgon men så är det när man pendlar ;) Det ska bli väldigt roligt att få åka skidor med bästa tjejerna i allafall! 
 

en lugn lördag

oldie från 2011. 
idag har jag spenderat dagen med finaste Alice, vi gjorde ingenting speciellt så det har varit en bra men lugn dag! ♥
Nu ska jag äta god middag med familjen och kolla på någon bra film! 
 
Imorgon ska jag provdansa i en till grupp med en jätteduktig danslärare som har kommit tillbaka efter att ha gått dansutbildning i USA så det ska bli jätteroligt och jag hoppas på att gruppen inte är full ännu så jag får plats :) 

fotat i snön

 
Det blev en riktigt snabb fotografering idag för det var så sjuukt kallt och det kändes som att mina fingrar skulle gå av men några bilder är jag nöjd med iallafall! 
Jag använde mig av mitt 50 mm objektiv och en fjärrutlösare när jag tog dessa bilder. 

trasigt tåg

Idag var jag taggad på att gå till skolan eftersom jag har varit hemma en del den här veckan och kände mig helt frisk nu. Men när vi satt på tåget och väntade på att det skulle åka fick vi info om att det inte skulle gå för att det stod ett trasigt tåg i vägen på rälsen och senare skulle det ersättas med buss. Men vi väntade en stund och det kom ingen buss, och dessutom hade bussturen tagit ca 1,5 timme så vi hade ändå nästan missat lektionerna. Så vi gick hem istället, superkallt men ändå skönt att ta en liten prommenad på morgonkvisten! :) 
Så nu ska jag plugga lite, gå ut och fota och kolla någon film så får vi se vad eftermiddagen/kvällen har att erbjuda. 
 
Ha en bra fredag! 
 

polaroid

Den här häftiga polaroidkameran fick jag av morfar för ett tag sen, jag ska ner på stan någon dag och kolla efter film till den för hur coolt vore det inte att sätta upp några polaroidbilder på väggen? 
Hoppas det finns att köpa bara och att den fungerar!  :) 

so much snow

Idag hade vi endast svenska och idrott och fick sluta vid 11 men vi stannade kvar och åt lunch innan vi åkte hem. Men vi fick hemuppgifter att göra så jag har gjort matte och engelska en timme så nu är det dags för en paus och titta på PLL.
Och nu tycker jag att det kan sluta snöa, det har kommit massor idag så nu får det väl räcka? Jag tycker det är mysigt med snö ibland men inte när man är ute och fryser och blöt om hela fötterna så lite värme vore inte helt fel. Longing för summer! 
 
Hoppas ni mår bra, kram!

went home

Idag har jag varit seg hela dagen och mådde inte så bra så efter lunch orkade jag inte mer så jag åkte hem i stället vilket var ett bra val, jag känner att jag behöver vila upp mig lite. 
Nu har jag fått i mig lite gott mellanmål och tittat på Pretty Little Liars, bästa serien! :) 
Hoppas ni har haft en bättre dag än mig, puss
 
 
 

hot chocolate

Har precis avnjutigt en varm choklad med grädde och chokladsås
jag är så himla frusen av mig idag, och dessutom är det superkallt ute. Men skönt att det har kommit lite snö i allafall men jag hoppas inte att det stannar så länge, det vore skönt med vår! 
Idag har jag övningskört i stan för första gången och det gick jättebra men det var inte mycket trafik heller. 
 
Nu ska jag värma mig lite, kolla serie och sen duscha och lägga fram saker tills imorgon.

snööö

idag harjag på mig min nya snygga tisha från Ginatricot. 
 
Jag och Linnea var nyss ute och gick en långprommenad med Ellen, så kallt men hon älskar snö så det var mysigt ändå! Men nu ska jag mysa ner mig i soffan med en filt och varm choklad framför ett avsnitt av PLL. 
Senare sen åker vi till gymmet och köttar lite. hörs senare!
 

raket i skolan

Dagen har varit väldigt bra, först hade vi svenska, sen på våran långa studietid satt jag med några kompisar i biblioteket och pluggade lite och sen på matten var det några som smällde en raket utanför vårat klassrum och brandlarmet gick. Korridoren var rökfylld, vi gick ut och brandmännen kom jättesnabbt men som tur var var det inte någon jätteraket så det var ingen fara men larmet fortsatte tjuta så tillslut fick vi gå därifrån!
 
Sedan satt jag med sebbe på stationen i en och en halv timme och väntade på tåget, men jag fördrivde tiden med ett avsnitt av PLL så tiden gick snabbt och sen när jag var hemma mötte jag upp Jenny på stan. 
Så ja, en bra fredag trots en smälld raket i skolan :) 

feeling like a new person. almost..

peeling, ansiktsvatten, hårinpackning, fuktighetsmask, bodylotion
nu känner jag mig ren och fräsch efter ett långt bad! Jag använde produkterna ovan plus några till som schampo, balsam, vanlig tvål och avslutade med att ha i silikondroppar i håret. 
Men det är så himla skönt att unna sig detta en gång i veckan, kan vara bra att slappna av också! Jag satte datorn på en stol bredvid och tittade på en serie för annars tycker jag att det är ganska långtråkigt att bara ligga i badet ;) 
 
imorgon är det dags för skola igen och jag tycker faktiskt att det ska bli både roligt och skönt. behöver få in lite rutiner igen och vända på dygnet ganska rejält. 

nail things

detta köpte jag igår på ica maxi, verktygen var i ett kit tillsammans och sen tyckte jag att det skulle vara roligt att ha nail art penslar så jag köpte denna med vit,svart och silver i som kommer bli riktigt fint att designa naglar med! synd att jag själv har korta naglar som bara går av hela tiden. Får göra på andra istället, roligare och lättare :) 
 

studying

idag börjar de flesta skolan men jag börjar faktiskt imorgon så idag ska jag plugga lite, träna, gå ut med lilla hunden och ta ett bad och fräsha till mig. Så det blir skönt! 
Nu äter jag lite äggröra som jag gjorde, men det blev tooo much salt så det är inte så gott, haha! :)

nail inspiration

jag ska köpa mig en nail art pensel och sen kolla massa nagel tutorials på youtube! så roligt att ha som en hobby, speciellt sen när jag förhoppningsvis har lärt mig lite mer. :)

fluffy jacket

idag har jag på mig min mysiga och fluffiga jacka från new yorker. 

bra söndag

Idag har jag övningskört på förmiddagen, gått långprommenad med hunden i skogen och nyss tog jag ett bad och fräshade till mig. La en ansiktsmask, hade hårinpackning och hade på mig ett par speciella handskar som jag fick i julklapp som gör händerna lena :) 
Nu inväntar jag karro som är här när som helst, har inte träffats på 2-3 veckor och hon har nyss varit utomlands så det ska bli jätteroligt! 
Hoppas ni har haft en minst lika bra dag som jag, puss

nelly rea

1. här  2.här  3. här  4.här 5.här  6 här
 
nu har nelly en otrolig rea, 50% på många plagg och här ovan ser ni några av mina favoriter! Den snygga skinnjackan kostar endast 299kr! Jag insåg nu att den vita stickade tröjan inte var på rea men den finns i grått och vinrött och dessa är däremot på rea och kostar ynka 149kr! 

drömmen om en walk in closet

källa: google
 
jag har så länge velat ha en stor garderob till mina kläder, men mitt rum är för litet och har snetak så det skulle inte få plats. Just nu har jag en liten byrå där trycker ner alla kläder och en liten klädhängare. Det är så tråkigt med byrå för man ser lixom inte vad man har för kläder och det vpre så mycket roligare att välja outfit om det var organiserat i en garderob. 
En walk in closet vore inte heller helt fel, lite långt borta nu kanske men det vore riktigt häftigt! 
När jag flyttar till en egen lägenhet ska jag absolut skaffa en stor garderob med skjutdörrar där man får plats med alla kläder och skor utan att behöva pressa ner allting i en låda. 

årsresumé del 2

APRIL
 
 ♦Hängde med karros familj till Kreta och hade det så himla bra!  ♦fotade Matildas fotbollslag ♦ svimmade för andra gången i mitt rum, kollade upp det och fick reda på att mitt blodtryck är ganska lågt ♦ åkte till kungsgård och var med en hel dag, blev bland annat sminkad av min nuvarande makeup lärare, bestämde mig sedan för att välja stylist som första val ♦ hängde på stan ganska mycket, med min syster och kompisar ♦  fotade med Jenny och tog outfitbilder i det fina vårvädret  ♦ var på ängen och fotade (kommer ihåg att jag satte mig på knä i leran med mina nya vita jeans)  ♦ cyklade till hamnen och åt glass några gånger  ♦
 
MAJ
 ♦ Njöt av de första vårdagarna på altanen ♦ hade en jättebra dansuppvisning ♦ hade photoshoot med Linnéa ♦ köpte mina vita converse  ♦ cyklade till ica på lunchen med kompisar och åt plättar i solen ♦ fotade på en orienteringsträning ♦ hängde mycket med mina vänner och hade det jätteroligt ♦ agerade fotograf åt karro ♦ var på bästa klassresan på Gotland med bästa klassen som jag saknar så mycket  ♦ Det var en riktigt bra månad, jag mådde superbra och vi gjorde massa roliga saker i skolan, kabaré bland annat! 
 
JUNI
  ♦badade och solade på kattberget  ♦ firade midsommar och min födelsedag ♦ badade i ån med vänner ♦ mina bilder från en orienteringstävling publicerades i tidningen ♦ var på avslutningsmiddag med alla niorna och ahde en superbra kväll  ♦ slutade nian, värsta avslutningen någonsin ♦ hängde med vänner vid råbybadet några gånger ♦ sommarjobbade på Davids gård i tre-fyra veckor ♦ cyklade till råby och var vid grusgropen med karro hela dagen ♦ var i finspång och campade och tittade på fotbollscup
 
JULI
♦var på malma marknad och köpte en fin klänning bland annat ♦ var på kolmården med kusinerna ♦ hängde mycket på jogersö med Jenny ♦ åkte till söderköping med familjen och åt glass ♦ åkte till råby med jenny och tog kvällsdopp, pappa agerade fotograf ♦ fotade dimma sent på kvällen ♦ solade på altanen och njöt av varje sekund ♦ åkte till stockholm med karro, gick på grönan och fikade på waynes. ♦

suturday

jag vet att uppdateringen är riktigt dålig nu men jag har haft dålig inspiration, gått runt i myskläder, velat umgås med vänner och njutit av lovet helt enkelt! Och det är inte så roligt med bara vad-jag-har-gjort-idag-inlägg heller så nu blir det ändring på den fronten! :) 
 
hoppas ni har ett bra lov och sen är det bara att ta nya tag och kötta den här terminen för att nå sina mål! Allt blir bättre om man tänker positivt vilket inte alltid är det lättaste men allt går om man vill! 

årsresumé del 1

JANUARI
köpte en mysig USA tröja som jag älskade ♦ fotade självporträtt och med min syster ♦ finaste vännerna ♦ var på fotopromenad med pappa ♦ fotade Karro och Timeless i snön ♦ drack massor av te ♦ tog många vinterbilder ♦ ännu mer självporträtt ♦ var i romme med bästa klassen och mådde som allra bäst ♦ 
 
FEBRUARI
 det var mycket plugg pga Nationella prov så ett sportlov satt fint ♦ var i skärholmen och shoppade med familjen ♦ var vid ryssbergsbacken och åkte slalom med Karro ♦  firade fettisdagen med en semla ♦  fotade landskap ♦  åt amerikanska pannkakor ♦ mer vinterbilder ♦  tog självporträtt ♦ var i stockholm och hälsade på mina kusiner ♦ köpte en ny vårjacka ♦ 
 
MARS 
♦hade även den här månaden väldigt mycket i skolan ♦ köpte mitt 50 mm objektiv som alltid sitter på kameran ♦ var i dalarna & loftsdalen och hade det riktigt underbart ♦ fotade med nya objetivet ♦ firade påsk ♦ var allmänt glad ♦ njöt av de första vårdagarna på skolgården med Karro ♦ var på min första begravning, det var riktigt hemsk. ♦ 
 

new year, new opportunities

gott nytt år! 
 
mitt 2013 har varit ett bra år med både med och motgångar, men nu ska vi se fram emot ett nytt år som förhoppningsvis kommer bli ännu bättre! :) 
 
Jag hade gärna firat in det nya året på ett roligare sätt än vad jag gjorde men alla mina planer sprack så det blev som det blev. På dagen mådde jag dessutom riktigt dåligt, blodtrycket var ganska lågt och jag trodde nästan att jag skulle svimma ett tag men det gick över till slut som tur var! 
Jag fick några fina bilder på fyrverkerierna iallafall, det bästa på dagen helt klart!