bra helg

Jag har haft en jättebra helg med shopping, sol, firande av vänner och dans. 
Dock har jag åkt på en förkylning och eventuellt öroninflammation eller något liknande vilket inte är lika roligt och jag är jättetrött i kroppen, vi får se om vi ska kolla upp det imorgon för jag vill bli frisk :) 
 
Idag var det sista danslektionen med Sanne för terminen, om två veckor är det uppvisning och jag är supertaggad, det ska bli jätteroligt! Men efter dem två timmars dans idag så pratade vi om terminen bland annat och hur vi ska göra med lektionerna i sommar/höst och hon hade massor av roliga planer på G, sjukt kul! 

nya gallerian

Idag var det invigning av den nya gallerian mitt emot Ikea så vi gick in och tittade lite när vi var klara på Ikea och det fanns inte så många butiker, men det var rea på många plagg och produkter. Jag testade lite kläder men hittade ingenting som jag ville ha men jag fick med mig två Baby lips och ett Essie nagellack som är supergulligt. baby lipsen kostade 25 kr styck och nagellacket 99 kr. :)

ikea

idag är jag ledig vilket är riktigt skönt, jag vaknade dock klocka sju och hade ont i örat (har haft lite problem med det några dagar men nu är det värre vilket suger). Jag har verkligen inte tid med att bli sjuk nu, men vi får se om det blir bättre under helgen. 
idag ska jag iallafall till Ikea med mina föräldrar, jag ska själv inte köpa något speciellt men det blir kul ändå, god mat också ;) 
ha en bra dag, kram!

våren är här!

igår var det en dålig dag, jag höll på att svimma i skolan och mådde därför inte så bra sen.. Men idag har det varit en bättre dag, först sovmorgon och sen hade vi bara nationella muntligt i enelskan i en halvtimme ungefär, jag tyckte inte det gick så bra för mig men läraren tyckte vi var bästa gruppen så det var kul iallafall! 
Sen hade vi en timme över innan tåget gick så jag, alice och sebbe gick till stationen hängde utanför i solen och jag köpte glass, så skönt att värmen är här nu! :) Så jag var hemma kvart över ett, sen åt jag våfflor till lunch och lade mig ute i solen! 
 
nu ska jag snart träffa Jenny när hon slutar! kraam
 

sista lovdagen

idag var det sista lovdagen, känns ju lite trist men samtidigt liiite skönt och nu är det bara några veckor kvar så det är bara att köra gärnet så är det sommarlov sen :) 
Det var seriepremiär idag så vi var och tittade på IFK:s damlag som spelade, dem var jättebra och vann med 5-2 så det var roligt! Efter det åkte vi ut till farmor & farfars sommarstuga och åt grillat för första gången i år, lika gott som vanligt. 
Dem är två närmaste veckorna kommer nog vara ganska bra trots skola för vi har sovmorgon imorgon och sen går vi bara i skolan onsdag och torsdag, och veckan efter är det ju valborg så då är vi lediga torsdag och fredag! Sen börjar även nationella prov nu, vilket jag hatar men det kommert bli många dagar då vi bara kör provet och sen får gå hem :) 
 
massa kramar!

årets första dopp+otur

Glad påsk på er!
Jag har haft en jättebra dag i oxelösund hos mormor och morfar, ätit god påskmat, tagit första doppet i år (trodde faktiskt det skulle va kallare än det var) och träffat min söta kusin Gustav! 
Sedan vi kom hem har jag bara haft otur, jag påbörjade ett sy-projekt som ledde till att jag tappade ut alla nålarna på golvet, hade sönder ett stort glasfat, råkade trycka in en nål i handen och när jag väl skulle sy på maskinen så passade inte kontakten i uttaget så det blev inget med det. jippie!.. haha, men jag ska åka hem till mormor och låna hennes symaskin någon dag istället. 

mysdag

idag fick jag sovmorgon, gjorde i ordning mig och tog bussen till stan med Alice och hade det mys! åt frozen yoghurt och gick runt bland butikerna. Sen var vi här hemma en stund, jag hjälpte Linnéa att sminka sig till studentkryssningen och efter det satte jag och alice oss i solen ett tag, så skönt! 
Jag har även övningskört till mormor och morfar i Oxelösund, gick sådär idag.. men snart ska vi på bio, Non Stop heter den och är en Action/Thriller film så hoppas den är bra! 
ha det bra, kram
 

stable-day

idag har jag hängt i stallet med karro hela dagen, först red hon sin häst som även jag fick sitta upp på en stund. Jag har inte ridit på flera år (och då var det shettisar) så det var välsigt ovant och jag kan ju inte säga att det såg bra ut men det var roligt iallafall!  jag saknar hästarna och ridningen väldigt mycket... 
hoppas ni har ett bra lov, kram!

fixa ditt egna nagellack

det man behöver är ett genomskinligt nagellack/bas/topplack och en ögonskugga/rouge. Skrapa ur skuggan på ett papper och häll i det i lacket och blanda sedan, man får testa sig fram lite för att få den färg man vill ha. Det går även att ha i glitter för att få ett t.ex rosa/glittrigt nagellack. 
Jag är jättenöjd med mitt lack som blev i en rosa/röd färg :) 

Mugcake

idag testade jag på "mugcake". kul att prova och det är inte onyttigt heller som man kan tro men jag hade den i micron för kort tid, men jag ska ge det ett nytt försök en annan dag. receptet är: 1 dl fullkornshavregryn, 1/2 dl mjölk, 1 msk kakao, två äggvitor och en halv mosad banan. blanda allt och häll i en kopp/skål och micra i ca 3 minuter (jag hade i 2 minuter). toppa med bär/kvarg :) 

det rullar på som vanligt

Blev sminkad av bästa Simone idag! 
Det mesta rullar på som vanligt nu, min vardag består av skola, träning, dans, mat, vänner och sova. Så det finns ingen speciellt att skriva här på bloggen. 
Idag har vi haft sminklektion iallafall då vi tränade vardagssminkningar på varandra, det gick jättebra och det ska bli kul sen på provet när vi ska ha modell också. Det här lilla "projektet" går ut på att vi ska styla en modell med vardagsfrisyr + smink och även göra en skiss på smink+hår och göra ett collage med outfiten som ska passa till. väldigt rolig uppgift tycker jag :) 
 
Vi ska börja med nationella prov snart också, jag hatar att det ger en så mycket press, mer än vad som behövs faktiskt..

wanties

summer wanties
summer wanties by emmymattsson
 
här är en del saker jag vill ha till sommaren. Ett måste är ett par snygga Levis shorts, så snygga!
 

celebration

idag ska vi hem till mormor och morfar och fira morfar som fyllt år, våra kusiner kommer även vara där så det blir superkul! vädret är ju på topp också så det kan inte bli mycket bättre :) 
 
Ni får ha en bra lördag, kramkram!
 

mycket väntan idag

hoola! 
denna dag har varit lite onödig tycker jag, eller det har varit väldigt mycket väntan så det var lite jobbigt, vi var i norrköping en timme innan vi skulle vara på museét som vi skulle besöka och när vi väl va där så var vi klara på 35 minuter istället för 2 timmar som vi trodde att det skulle ta. Så vi som inte bor där fick vänta i skolan i två timmar innan engelskan skulle börja. 
 
Jag har iallafall pluggat lite nu, har redovisning imorgon (hatar nör man redovisar själv för jag kommer tappa bort mig och säga "eeeeeh" hela tiden, hehe ) och nösta vecka har vi två matteprov som är väldigt viktiga för mattekursen är bara den här terminen också så då sätts betygen. 
 
ikväll ska jag dansa gärnet, längar efter varje danslektion! såå kul ju, och trött blir man också så det måste vara ganska bra träning!? :) 

onsdag

blev ni lurade igår? jag blev faktiskt inte det trots att det var första april. :) 
 
onsdagar är dem segaste dagarna i veckan men nu är den över och när jag kommer hem har jag lite plugg att göra men sen ska jag nog övningsköra lite, tycker det är så roligt! ska kanske träffa Alice en stund också :) 
hoppas ni haft en bra d