valborg

åh, saknar Kreta så himla mycket, vi hade det så bra där! ♥
idag är det Valborg och de flesta festar och umgås med sina nära och kära. Vad ska jag göra då? jo vara hemma med mina föräldrar och matilda. Jag skulle ha varit med mina vänner men nästan alla fick förhinder så det blev ingenting, men jag får väl göra det bästa av situationen fast jag har deppat hela eftermiddagen typ, haha!  men jag har köpt jordgubbar och choklad, och så ska vi äta god middag och sen får vi hitta på något roligt här hemma istället! 
jag hoppas att ni får en bra Valborg iallafall! KRAM

seriepremiär-fotograf

Här kommer en hel del bilder som jag fotade i helgen när min systers lag hade seriepremiär.

besökt kungsgård

såhär såg sminket ut när jag var påväg hem. De skulle lära sig att sota! 
hej hörrni! hoppas eran måndag har varit lika bra som min? 
jag gick till skolan imorse och skrev en uppsats på engelska och sedan hämtade pappa upp mig för att åka till norrköping, ni ska bara veta hur nervös jag var i bilen haha! men det gick jättebra, jag fick hänga med en lärare som hette Anki hela dagen som var jättesnäll. jag satt med när de redovisade, åt lunch med lärarna, blev sminkad av läraren, tittade när de färgade bryn/fransar och tittade runt i lokalen. 
Sen när jag kom hem fick jag skynda på ordentligt för att hinna till dansen, tror jag kom 2 minuter sent men det gjorde ingenting för de hade som tur inte börjat! 
bra dag iallafall! :)
 

förvirrad

foto:Jenny
Just nu är det himla mycket i mitt huvud och jag vill bara stoppa tiden en stund.. Längtar sjukt mycket till de sista veckorna i skolan, kabareé, klassresa, fotbollsturnering och såklart skolavslutningen! Men det är samtidigt jättetråkigt eftersom jag inte vill skiljas från min klass. 
Ikväll har jag blivit väldigt förvirrad och sådär som man blir ibland men jag tog en livlina och ringde en vän, haha! Allt löser sig nog iallafall, jag är bara lite dålig på att ta beslut utan att ändra mig i sista sekunden. Så jag blir en aning trött på mig självi ibland. 
 
Imorgon ska jag iallafall till gymnsiet i Norrköping som jag förmodligen ska gå på så det ska bli roligt att se hur de jobbar, jag har även dans imorgon så min måndag blir nog inte så pjåkig strots allt! 
vi hörs, puss
 

favoritmotiv

medans jag satt ute och hade det bra i solen fick jag syn på dessa små saker på backen. Jag har letat massor efter blommor här på gården och så men har inte hittat några så det var himla kul att jag såg de här, jag älskar att fota blommor nämnligen, det är fint! 
haha, det låter som att jag aldrig sett något likande förut med det är inte riktigt sant! ;) 
 

i miss that feeling

hej kompisar! 
gårdagen var jättebra hos karro, vi badade, spelade poker (haha!), kollade på film, åt tacos och maasssa godis! bästa gänget! 
idag har jag haft fullt upp, gick upp halv nio och tränade en stund, sen fort i väg för att titta på min systers seriepremiär och jag fick stå för fotografdelen, de vann iallafall med 3-0 så det var roligt! 
Efter det åkte vi hem till farmor och farfar och fick lunch och träffade även mina söta kusiner. men det blev en kort visit och de skulle hem till västerås tidigare än tänkt.
nu har jag tagit det lugnt, tänkte gå ut í solen och fota eller läsa en tidning. Ha det bra, kram

Day with my friends

Uppvisningen gick helt okej, det var en liten scen och allt var allmänt rörigt och jag tappade bort mig lite men det var roligt iallafall! 
Nu ska jag strax åka till Karro och sen kommer våra kompisar dit också så det kommer bli en superbra kväll! Vi ska bland annat bada i sjön, hehe! Ha en bra dag, kram
 

Liten uppvisning

 
Godmorgon! Tänkte bara säga att för er som är morgonpigga så är det en liten dansuppvisning på påljungshage halv 11 idag! Så kom och kolla! 

there are no end

 
           

the lonely girl

fredag nudå, superskönt! Jag själv har varit väldigt seg idag och har haft ont i huvudet men annars har dagen varit helt okej. Efter skolan åkte jag ner på stan med min syster Matilda och mamma, jag köpte äntligen ett par nya jeans ( 2 av mina jeans har spruckit i rumpan den här månaden, börjar tro att det är något fel på min rumpa, haha! ), det blev då dessa vita som jag har på mig på bilderna ovan. Vi fikade även på hellmans innan vi åkte hem så det var mysigt. 
 
När jag kom hem så blev jag fotosugen och bytte om, sminkade mig och tog med mig mitt pick och pack ner på fältet redo för att fota, och självklart så dummar sig min fjärrutlösare så en enda liten bild tog den och det är då den ni ser här, sen ville den helt enkelt inte mer så det var väldigt surt, men iställetgick jag runt och letade efter något fint motiv att fota och lyckades då smutsa ner de nya jeansen, bra Emmy! 
 
ha en bra fredag, puss! 

hur jag gör mina collage

har fått kommentarer om hur och var jag gör mina collage så jag tänkte svara på det nu. 
alla bilder i mina collage är ifrån en av mina favoritsidor, weheartit.
Först sparar jag bilderna jag vill ha och sen beror det på om jag gör detta genom iphonen eller datorn, men om jag gör det via datorn gör jag collaget i gratisprogrammet Picasa som jag tycker är väldigt bra att göra just collage i och om jag gör det från mobilen så använder jag mig utav en app som heter Turbo Collage, men den är bäst om man köper premium och det kostar en slant men annars finns det flera andra bra appar som är gratis, så det är bara att söka på collage eller något liknande på appstore. 
 
min weheartit sida hittar ni här.
 
 

lovely thursday

hej hörrni! 
min dag har varit jättebra, finaste vädret så vi har varit ute så mycket som möjligt och efter skola cyklade jag och karro ner på stan och tittade lite och cyklade sen vidare till hamnen. supermysigt! 
ikväll ska jag dansa och sen ska jag även göra ett inlägg där jag svarar på hur jag gör mina collage och så, så håll utkik! puss

it feels good

smygtitt på min nya blus som jag funderar på att ha på mig på utsparken (middag med niorna) i skolan. 
vi var kvar på gymnasiet i en timme ungefär och pratade med en av stylist lärarna, skolan verkar jättebra och jag tror att jag skulle ha väldigt roligt där och därför tror jag inte att jag kommer bli trött på att gå i skolan och så eftersom jag tycker att makeup, styling, hudvård, hårvård och naglar är roligt. Enda problemet är att det ligger nästan en timme härifrån och dagarna kan bli väldigt långa men jag tror att man kommer in i det och vänjer sig. 
Jag har iallafall en vecka på mig att fundera men är 90 % säker på att jag ska välja kungsgårdsgymnasiet som första val. :) 
 
vi hörs mer imorgon, kram!

engelska är inte min grej

hej bloggen! 
jag började dagen med NP i engelska, hör och läsförståelse var det mellan halv nio-halv 12. ingenting gick speciellt bra men hörförståelsen gick pissdåligt, jag blir så sjukt stressad när jag missar något och så blir allt pannkaka typ. nej men det är tur att det inte påverkar betyget så mycket iallafall! 
jaja, annars hade vi bara bild och engelska igen men då fick vi sitta ute och läsa lite och sen sluta en halvtimme tidigare så det var skönt! 
om ett tag ska vi åka till norrköping till ett gymnasium som jag har kollat på och kanske ska göra omval till, hoppas verkligen att det är bra och inte alls för långa skoldagar för det verkar väldigt bra och så men vi får se helt enkelt. see you

We<3it


Early today

Goddag mina fina läsare! Jag slutade halv fyra och tåg cykeln till slakthuset där jag nu befinner mig. Blev lite tidig och vi börjar inte förrän om en halvtimme så jag är ensam! Hehe. 
Har inga läxor till imorgon heller så jag cyklar hem efter dansen och bara tar det lugnt, slänger väl in något inlägg också förhoppningsvis men ha det bra så hörs vi! 

jag hissar


jag fick syn på dessa skor när jag var på stan häromdagen inne på Din sko och jag blev helt fast vid dem, men jag letade efter skor till skolavslutningen och jag vill helst ha klackar då. Jag kanske köper dessa så småningom, de passar till allt, är sköna och piffar upp vilken outfit som helst så stor hiss på dessa!  

will it ever be like before

hejsan! hoppas ni mår bra? själv är jag sjukt trött idag, himla jobbigt men jag får helt enkelt sova tidigt idag. 
annars har dagen rullat på ovanligt bra för att vara måndag och vi får inte alls lika mycket läxor som vi brukar få nu när vi har nationella nästan varje vecka så det är jätteskönt! men vi har några musikord som vi ska kunna tills imorgon så dem måste jag läramig iallafall. 
vi hörs, kram

Dagens inspirationsbild


bloopersbilder

haha såhär blir det alltid när vi fotar, tog dock inte med de värsat nu, haha! men detta gör ju bara allt mycket roligare!
kvällen igår var iallafall jättebra, jag och jenny tog cyklarna ut på en liten tur runt stan på kvällskvisten då det fortfarande var ganska varmt ute. Vi var borta i nästan en och en halv timme, köpte även med oss lite jordgubbar och choklad på hemvägen. 
Men det roligaste under kvällen var ändå när vi tittade på massa gamla foton och videos på oss, jag skrattade så jag grät. herregud alltså, jag hade glömt bort alla minnen när vi t.ex lekte top model och gjorde en reklamfilm om läppglans, det var så himla kul att titta på och det som var så roligt också var att vi var så himla seriösa med allting, vi tog om allting minst 10 gånger för att det skulle bli perfekt. 
Jag blir så glad när jag ser såntdär, jag och Jenny har varit jättenära vänner i fem år nu tror jag.♥
 
 
 

todays

topp-veromoda | jeans-cubus | tygskor-dinsko | bälte-ginatricot | smycken-glitter & på en liten butik i Insjön. 

godmorgon lördag

startade dagen med att tappa ett ägg på golvet, typiskt mig. men ja, sen gjorde jag iallafall bananplättar med massa hallon till. Annars har jag fixat mig och sådär jättelänge och tänkte gå ut och fota lite outfitbilder till er snart! I kväll ska vi till Jenny och äta middag och umgås, kommerbli lika bra som alltid. ha en bra lördag, puss

Old memories never die

jag har tittat igenom en massa gamla bilder på datorn idag från de senaste tre åren! Helt sjukt vad allt har förändrats, speciellt jag! Haha jag har nästan skrattat ihjäl min till hälften av bilderna. Jag saknar vissa stunder men livet går ju vidare och jag ser fram emot det här året! 

två bilder

Fredag idag, superskönt! Dagen har varit super, jag fick tid på vårdcentralen kvart över tio och det tog ett tag innan det blev min tur så jag var inte i skolan förrän halv 12, vi skulle ha fått reda på provsvaren och så idag men vi var inte hemma när de ringde så vi ska ringa och kolla på måndag. Men jag hade lågt blodtryck iallafall och det är jag säker på efter att ha tagit blodrycket i olika ställningar (sittandes, liggandes och ståendes) ett antal gånger! haha. När jag kom tillbaka till skolan hade jag bara två lektioner kvar vilken var jätteskönt. 
Jag drog hem till mig efter skolan med några kompisar och fikade i backen och hade det allmänt bra! Sen tog jag cykeln ner på stan och fikade med Jenny och sen åkte vi hem hit och fotade bland annat. puss!
 

Dance makes me happy

Nu drar jag och dansar en timme istället för att slöa hemma vid datorn hela kvällen, Vi hörs!


lite mer spänning i vardagen

ensam på bussen i tisdags.

som ni kanske vet så svimmade jag på ett hotell för ungefär en månad sen och samma sak hände i natt när jag skulle gå på toaletten fast i mitt rum. Jag hann bara ta några steg i mörkret innan jag blev helt snurrig och bara ramlade ihop, jag minns inte mer men när mamma kom upp och undrade vad jag höll på med eftersom att de hade hört en duns så låg jag på golvet halvt borta. Jag hade ramlar in i massa saker men eftersom man blir helt avslappnad när man tuppar av så är jag nästan oskadd, lite ont i nacken bara. Imorgon ska vi förmodligen till läkaren i allafall! :) 
 
nog om om det, dagen har för övrigt varit bra, vi har varit och lyssnat på en 85 årig gubbe som överlevde förintelsen så det var intressant. 
nu ska jag vila upp mig och titta på någon serie, KRAM

Ingen blogglust och inspiration

som jag sa igår så hade jag fullt upp hela dagen. idag gick jag från skolan med Karro och David, vi satte oss i vägkanten och snackade ett tag och sen gick jag och Karro till stallet och fixade och hon red lektion. jag kom hem vid 7 och sen dess har jag duschat och ätit. 
min blogglust har varit ganska låg de senaste dagarna och jag har inte suttit hemma så mycket vid datorn men jag ska bli bättre! kram

Fullt ös

Hej babes! 
Idag gick vi upp lite tidigare för att fira pappa som fyller 40 idag, grattisgrattis! 
Idag har jag fullt upp både i skolan och efteråt, nationellt prov, dans och sen ikväll ska vi ut och äta på restaurang. 
Ha en bra dag! Puss

Är med och tävlar om dagens blogg

Skärmavbild 2013-04-13 kl. 11.59.17
Jag är med och tävlar om att bli dagens blogg på juliahofswedens blogg inför flera tusen unika besökare om dagen. Klicka på länken för att komma till inlägget. http://juliahofsweden.myshowroom.se/dagens-blogg-14/

Q/A

Hur många syskon har du och hur gamla är de? :)
Svar: Jag har två systrar, Linnéa är 18 år och Matilda 11 år.
 
Bild från när vi var i Turkiet sommaren 2011, jag hittade tyvärr inte någon nyare bild på oss alla tre.
 
 

am I sleeping?

från gårdagens lilla photoshoot på altanen.
vädret är trist och grått och det är måndag, kännts tungt i huvudet hela dagen men det är bara att tänka positivt och se framåt! inga läxor att göra idag iallafall, vi har dock tre nationella prov den här veckan, två SO och ett engelskt muntligt. Så jag måste plugga på lite geografi nu eftersom det är det ämnet vi fick. 
 
hoppas ni har haft en bra måndag, se till att planera in massa roliga saker i veckan så blir allt mycket roligare! ett litet tips bara. kram

Inspiration från weheartit


i want you to stay

 Jag har haft problem med att blogga från datorn hela dagen så nu fick jag lösa det på ett annat sätt så jag hoppas att det löser sig så fort som möjligt! 
Ska försöka få upp ett Q/A inlägg ikväll Iallafall, kram

Finväder

jag hade tänkt att starta dagen med ett träningspass hemma men jag hade sån huvudverk så jag tog en skön dusch istället och sitter nu ute i solen och myser, det är riktigt skönt här på altanen där det är lä. 
Ha en bra söndag, puss

dagens citat

 

fresh nails

Godförmiddag! jag har haft en väldigt skön morgon, tog en liten sovmorgon, fixade mig, åt frulle och fixade naglarna. I vanliga fall brukar mitt lack försvinna jättesnabbt och så blir det bara fult så igår köpte jag mig ett bas/topplack från Depend på Åhlens för 60 kr, så nu hoppas jag att det ska hålla längre än en dag!
snart ska jag få i mig lite lunch, sen ska vi åka och titta på när min syster ska spela sin första nio-manna match, och ikväll tror jag att vi ska äta på restaurang för min syster ska ta hit massa tjejkompisar och grilla. 
ni får ha en bra lördag, puss
 

Stan och bio

Hejsan! Idag är det äntligen fredag, riktigt skönt må jag säga! Efter skolan åkte jag ner på stan med min kära lillasyster och fikade lite och kollade i affärer. Sen hann jag vara hemma en halvtimme ungefär innan jag skulle ta bussen in till stan igen med mina vänner för att se på bio och efteråt äta middag på Rhodos men det slutade med att vi efter bion gick genom hela stan och sen hem till oppeby i regnet, haha! kvällen blev lyckad iallafall och nu ska jag snart krypa ner i sängen och värma mig lite.
ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag också, kram på er! 

skolavslutning/student

 

skolavsluting/student by emmymattsson
 
här är ett litet tips på fina skolavslutning/student klänningar, jag gillar alla dessa och tycker att det kan vara jättefint med lite färg på sin klänning, speciellt åt det beige/rosa och blåa hållet. 
alla är ifrån Nelly.com, men om ni klickar på länken under collaget så kommer ni till min sida på polyvore och där kan ni klicka er vidare direkt till klänningarna! superbra. 

braid

HELLO! 
dagen har flytit på bra, har bara varit lite tomt utan min lilla karro som var hemma idag. Ja men om en stund ska jag äta vofflor och sen dansa en timme. ni får ha det bra, kram
 
juste, fick kommentarer om att jag skulle skriva vart allt kommer ifrån på mina collage, och jag brukar skriva och länka till min polyvore sida så att man kan titta där men den här gången stod det bara "by emmy mattsson" under collaget som var en länk men som alla inte förstod så jag ska skriva under collaget vart det kommer ifrån framöver så ni vet! ♥

studded bra

studded bra
 
by emmymattsson
 

bokeh

Canon EOS 1100D + Canon 50 mm 1.8 
fotade den här bilden häromdagen och jag gillar verkligen den fina bokehn i bakgrunden! vad tycker ni? :)

me today

hade på mig min nya topp från Zara idag som jag köpte på Kreta, nu ser ni lite tydligare hur den ser ut, finare i verkligheten dock men ja, ni ser! :)
hello readers! allt bra? själv mår jag super, livet rullar på och vi har inte haft alls mycket läxor den här veckan, så det är jätteskönt. vi fick dock reda på att det blir geografi på nationella i SO och det känns ju sådär, blir att plugga på världskartan och allt med lattitud och allt vad det heter. kan ingenting om sånt, men det var bättre än religion iallfall, hehe. 
efter skolan mötte jag upp min saknade vän Jenny på stan som jag inte har träffat på två veckor ungefär så det var jättekul att ses, shoppade två toppar och fikade på vårat favoritfik. kram

sommarkänsla

hej bloggish! har väldigt dåligt med nya bilder för tillfället, men imorgon lovar jag att jag ska gå ut och fota lite! 
 
dagen har varit väldigt bra, dansen blev dock inställd vilket var väldigt tråkigt men då åkte jag istället och tittade på min syster när hon red och hade hopplektion. 
nu måste jag titta igenom min eneglska som jag har tills imorgon och titta lite på tv också. ha det bra, kram

kreta del 1

biderna får tala för sig själva! ♥

musikinlämning

det här roliga håller jag på med just nu, man ska svara på en hel del frågor om ett musikstycke som man har valt och min kompositör levde på barocken så det finns inte alls mycket fakta om stycket eller han själv. Jag har ingen aning om vad som krävs för ett högra betyg heller men det är bara att göra mitt bästa.
 
ska ta en paus från det nu och redigera ett par bilder från Kreta nu som kommer upp ikväll, så håll utkik!  puss
 

Iphonebilder från resan


details of today

hello sunshines!
idag är det sista dagen på lovet och det känns verkligen inte bra för jag vill inte tillbaka till skolan, läxor, prov och allt vad det är. men mitt lov har varit superbäst, kunde inte ha blivit bättre så jag är glad ändå! 
idag ska jag fixa lite småsaker hemma och eventuellt kolla på karro när hon tävlar, vi får se hur det blir med det. men ni får ha en bra dag så hörs vi senare! puss
 

shoppat på Kreta

 
Detta var vad jag fick med mig hem från Kreta plus någraandra saker till nära och kära, Jag är jättenöjd med köpen iallafall, speciellt plaggen från Zara så jag är väldigt glad att vi hann gå dit sista dagen! 
shorts och vit topp från Zara, rosa hoddie från 4you, fake Chanelplånbok från ett torg och den khakigröna toppen är ifrån en butik som jag inte vet vad den heter. 

back in sweden

HEEJ! Nu är jag hemma efter några underbara dagar i kreta, jag har haft det jättebra och längtar redan tillbaka till värmen! Det enda dåliga med resan var att jag var så dum att jag inte smörjde in mig speciellt mycket så jag ser ut som en kräfta på nästan hela kroppen nu, bra gjort Emmy. 
Och vädret var det absolut inget fel på alls, runt 20-27 grader alla dagar utom på tisdagen då det var lite molnigt och regnig, men då passade vi istället på att vara i Chania för att shoppa och vara vid hamnen. 
Som ni förstår så har jag haft det jättebra och jag är väldigt tacksam att jag fick äran att följa med dit. 
 
jag har även lagt över alla 850 (!!!) bilder på min hårddisk nu så det kommer att komma upp lite bilder från resan under veckan. puss

video med bilder

slängde ihop en video med en hel del bilder både från 2012 och 2013. massa fina minnen! hoppas ni gillar den.♥


inspiration-sommar

sommar•sol•värme•fina kvällar•solnedgång•vänner•färger•lycka•shorts•glass•solglasögon-längtan är stor
 

dream big

 
dream
 
dream by emmymattsson featuring illustrated people

hennes röst ♥

tidinställt inlägg. själv har jag förhoppningsvis kommit fram till Chania nu och har det bra i solen med min bästa vän.  

resefeber

TJA! började dagen med att åka till skavsta och växla pengar, sen åkte vi och bowlade med mormor och morfar, gick för en gångs skull bra för mig! tror jag slog mitt rekord! yeay. 
men nu har jag packat klart allting och har hunnit varit ute en stund också i det underbara vädret.
Jag har fixat några tidinställda inlägg till er som kommer att ploppa upp här de närmaste dagarna för jag kommer inte att göra det när jag är i Kreta. 
 
jag happas att ni får några jättebra dagar för det ska jag ha. är dock lite nervös nu, men samtidigt förväntansfull och glad! MASSA KRAMAR