älskar våren

//nån vecka gammal//
hej, jag gick till skolan idag men mest för att vi hade matteprov och det är ine så kul att behöva göra någon annan dag så det var lika bra att få det gjort. det gick faktiskt hyffsat bra också :)
var ganska trött och så i skolan men vi gick bara till 2 satt det va ju bra, men imorgon vet jag inte hur det blir för vi går till halv 4 och eftersom jag va så trött idag så vet jag inte hur jag mår imorgon. vi får la se!
nu blir det lite plugg och sen vila! ciao

måste börja spara!

har tittat efter ett bra macro objektiv för ett bra pris men de flesta är ju ganska dyra men jag blev ganska fast vid det på bilden (sigma Ex 70mm f/2,8 DG macro). men det kostar runt 4000, så det är bara att börja spara! hehe.
Jag tittade på en sida där det stod väldigt mycket om olika objektiv och kameror som var väldigt bra ;)
klicka här för att komma till sidan och här för att komma till objektivet jag vill ha.

rosor

redigerade några bilder som jag tog förut när jag hade tråkigt (:

penselin, nässpray och spruta

har varit hos doktorn nu, jag har en kraftig bihålsinflammation. Ska ta 2 tabletter tre gånger om dagen, dubbel dos nässpray och spruta in vatten och salt i näsan.. Det värsta är att det kommer ta minst en vecka innan det börjar bli bättre. Få se hur mycket jag orkar gå till skolan också. Ha det bra!

i soffan

Blev hemma idag pga jag har blivit lite sämre och hade ont i bröstet igår kväll som fortfarande känns lite. Men vi ska till vårdcentralen och checka upp det. Ska vila en stund innan vi åker, är så himla trött!

träningsförbud

nu har vi ringt till doktorn och frågat vad vi ska göra med min förkylning/bihålsinfluammation så nu har mamma köpt hem både special nässpray och tabletter som jag ska ta 3 gånger om dan. om jag inte är frisk om en vecka så vet jag inte vad jag gör asså, då blir det väl pencelin..  fick även träningsförbud minst en vecka.
idag ska jag plugga lite så jag får en del gjort!

sista dagen..

bild från igår
slaggade hos jenny i natt,träning imorse och lunchade hos mormor & morfar. ganska så nice men vi sov inte speciellt mycket inatt och så var det jätte tungt att träna pga att jag fortfarande är förkyld. får ta och sova tidigt idag så att jag orkar gå till skolan imorgon.

lördagen den 25:e februari

hallååå! har precis bestämt med jenny att vi ska dra till badhuset om en stund, hehe. jag gillar inte det egentligen för det är så äckligt och ganska tråkigt där men det är kul att ha något att göra istället för att sitta hemma och tråka ^^men det blir nog skojj. vet inte när jag kommer hem, men ikväll nån gång så vi hörs då! pusshej

pictures instead

jag gav upp med videon, jag måste komma på hur jag ska göra för att få det att gå snabbare men jag vet inte hur..
gick en promenad förbi ån med pappa och fotade lite i solnedgången :)

video på G

jag vill ha sommar!
har hållt på med en video typ halva dagen, det ska ta så himla lång tid. nu får den ladda medans jag går ut en stund. videon får helt enkelt komma upp ikväll, blir lite fail men nu får det bli så ändåå ;)
nu börjat äntligen våren att komma!! :D det gillas ++

photoshoot med Jenny #2

det blev lite olika redigeringar, kanske lite överdrivet på den sista men jag tycker att den blev rätt frän ändå ;)

fotograf:jag/jenny
redigering:jag
inställnignar: slutartid: 1/500 | bländare:5.6  | ISO: 100

musik kan göra att dåliga dagar blir bra

favolåtarna just nu!

photoshoot med Jenny #1

copyright by Emmy Mattsson

nytt från norrköping

mönstrat linne-Cubus| USA tröja-New Yorker| kofta-Cubus| jeansskjorta-H&M| 2 kuddöverdrag-Lagerhouse

mangoo muumss

var lite tjock igen och åt mango med en liiiten klick glass, jag tycker att det är okej att va lite extra fet på lovet. ;) jag får ta igen det med massa situps sen!
imorgon bitti tar jag,linnéa och farmor tåget till norrköping för att shoppa loss lite! nice. jag vet inte när jag kommer hem men det blir nog inte senare än 4-5 iaf. mobilbloggar kanske lite på vägen.

haha tjockisarna

moffa-053_190554193.jpg (800×536)moffa-057_190554311.jpg (800×536)
snodde av alice ;)

@ alice place

chacha, sitter i alice säng just nu och väntar på att hon och klara ska käka klart. vi har mosat kladdkaka med grädde i facen och det va kul att testa men så himla geggigt och man mådde ju lite illa efteråt iaf ^^ höhö. bilder kommer ikväll när jag har kommit hem och har fått bilderna av A. vi ska kolla klart på ett big brother avsnitt strax! hörs sen, ching!

fettisdagen

har börjat gilla att ha knut, vet inte riktigt varför men det är ganska skönt att inte behöva tänka på håret ;)
godmorgon, om ungefär en halvimme så drar jag till bussen mot råby. ska spendera dagen med klaris och alice, jag och alice har sagt att innan vi dör så ska vi mosa en kaka/tårta med grädde på i varandras ansikten och idag är det dags! hehe, ibland är vi lite smågalna sådär ;) men det kommer bildbeviis. ha en jättebra tjockisdag,puss

sommarbild

blir alltid så redigeringssugen när jag har tråkigt på kvällarna ;) tog en randombild från i somras och fixade lite.

kort men blondare

man ser inte så stor skillnad på bilderna men det är 5 cm kortare, lite blondare och min utväxt är inte alls lika synlig längre! :)
Nu har jag lovat mig själv att bli duktigare på att ta hand om mitt hår, som att använda balsam/balsamspray och inpackning oftare. då kanske jag inte behöver klippa av så mycket nästa gång ;)
mitt hår är fortfarande slitet och spretigt så jag får kämpa lite ;d hehe.

nytt och fräscht

ångrade mig och fixade en header ändå, klicka f5 om den inte syns. fixar mer med designen ikväll!

20:e februari

vaknade tidigt idag, det har lett till att jag har hunnit fota lite nu på förmiddagen. försökte få till en bra header också men jag troor inte det blir nån idag, får nog fota ute nån dag i veckan & hoppas att det blir bättre!
idag ska jag vara hemma, fixa lite grejer och sen åka och klippa/slinga håret i eftermiddag! hoppas det inte blir allt för kort bara.. ;)
vi hörs, ciao

mycket fotboll

jag blir så trött på blogg.se när det alltid ska krångla när man ska lägga upp bilder som man har fixat och redigerat i en havtimme.. därför får det bli en arkivbild för inläggen blir så tråkiga utan bilder!

nu till dagen: har umgåtts med mitt fotbollslag, eller vi va bara typ 10 stycken eftersom typ alla är bortresta/sjuka. vi hade iaf ett litet möte medans vi åt kebabtallrik, tjocka hehe. efter det åkte vi till rosvalla och tittade när några småkillar körde cup.
jag har blivit så trött på dagarna pga min förkylning så jag tycker att den kan försvinna NU! neej, nu klagar jag för mycket. hejdå

inte långt tid kvar, så passa på!

DAGENS DEAL=BRA PRISER! bara ca 1 h 40 min kvar. (klicka på bilden för att komma till sidan)

vafan?! :o


waterdrops

// hade fler bilder men det gick bara att ladda upp den här som ändå tog jättelång tid.. //

regnigt

Är påväg hem från stan nu, hittade ingenting. Eler kanske jag hittade väl saker som jag ville ha men jag ska spara lite pengar för vi ska till norrköping och stockholm i veckan och shoppa ;) Hade tänkt fota vattendroppar sen om det slutar regna,så det kanske kommer upp lite bilder ikväll.

staden

drar till stan med syster. vet inte när jag kommer hem så vi hörs när vi hörs. hade tänkt fota lite idag men det hinner väl bli mörkt innan har hunnit ut, men vi får la se! ciaoo

redigering

hade lite tråkigt och jag är faktiskt inte så speciellt nöjd med det här resultatet heller men det får duga.

bättre än bäst

En bra start på lovet att va med brudsen på stan!
dagen har varit toppen, mådde lite illa förut bara efter att ha ätit semla på hkk:n och sen fikat på stan.. ehehe. men ibland måste man vara lite tjock!
ska ha lite fredagsmys nu, ska väl kanske redigera lite bilder och så sen, bara för att ha något roligt att göra. ha en bra kväll, poz

fika med tjejerna!

Är på stan med mina tjejer, mys! Kommer hem vid 6, hörs mer då . Puss

goodnight sweethearts

Jag är faktiskt glad att den här dagen snart är över! Imorgon är det en ny och förhoppningsvis bättre dag, den sista innan lovet dessutom :) ganska nice! Vi hörs imorgon, natti.

try to understand how I feel


not good yet

fiin kamera ^^
dagen har varit riktigt tung, hatar verkligen torsdagar. vi hade kunnat fått sovmorgon till 10 pga att vi hade hål på första lektionen. efter den började mardrömmen, diagnos,prov & läxförhör. usch!
men ska dra iväg till gitarren nu, vi hörs ikväll, ciaoo
är fortfarande jätteförkyld och börjar få ont i bihålorna vilket inte är speciellt roligt.

drömmande bilder i photoshop

1. öppna en bild i photoshop, klicka sedan på den svart/vita symbolen där pilen pekar på bilden.
2. klicka på nivåer, det står "kurvor/curves på vissa photoshop". ändra sedan så att bilden blir så ljus som du vill ha den.
3. klicka på samma svart/vita symbol och sen enfärgad. välj en blå färg och sen ändrar du opacitet på den högra sidan. brukar bli bra med ungefär 20 % men det beror på vilken bild det är och hur blå man vill ha den.
4. ändra nivåer igen och intensitet/konstast som också finns på den symbolen. till sist klicka ctrl+shift för att lägga ihop lagrerna. Testa dig fram så blir det bra tillslut!
så här blev min bild: 
det hade gått att fixa mycket mer med den här bilden och fått den finare men jag tyckte att den här blev hyfsat bra iaf!

yesterdays photos

har fått hem mitt nya skal! :)

alla hjärtansdag

åkte till stan efter skolan och sen vidare till slakthuset och dansade:) när jag kom hem åt vi god mat och fikade eftersom det är en lite speciell dag ida;) ska äta jordgubbar med choklad snart också, om det går ner i min mätta mage. Hehe. Hoppas ni har haft en jättebra dag, puss

love makes peace

efter en ganska trög måndag men tråkiga lektioner så taggar jag fysträning. min första träning efter att jag har varit sjuk, är fortfarande förkyld men jag vill inte vänta längre för jag vet att det kommer ta ett tag innan jag blir helt frisk. men jag har säkert tappat massa kondis på den här tiden så vi får la se hur det går ;)
see you later guys!

it's like in a fairytale

tröja-Italien| jeans-Cubus| skärp-Cubus

you lights up my world

I thought you were my fairytale, a dream when i´m not sleeping.
I wish apon a star, it's comin true.
But everybody could tell , that I confused my feelings with the truth.
When there was me and you.

smile and you will live longer

godmorgon finisar!
det är så konstigt att vädret påverkar humöret, men det är verkligen så! man blir så glad när man vaknar och så är det soligt och fint ute, det är härligt :)
den här dagen kommer att se ut  som mina söndagar brukar göra, vara hemma typ hela dagen^^ tråkigt men ändå ganska skönt! ha en bra dag, ching!

tuffing

Vi åkte lite skridskor på gårn förut också, jag börjar ju lära mig det här nu ;) hehe, men det är faktiskt kul när vi kör bandy !

inspiration weheartit

hittar alltid massor av fina bilder när jag klickar in på weheartit.
i förmiddags var jag med familjen och åkte skridsskor, alltid lika spännande att se om jag kommer ihåg hur man gör eftersom jag inte har åkt på 2 år. men jag ramlade bara några gånger så det gick väl bra. men man får så ont i fötterna bara..^^
ha en bra kväll!

right now - mammor & minimodeller

har inte tittat på det här förut så jag satte på det nu när jag hade tråkigt. tycker att det är lite smått sjukt att mammorna pressar sina döttrar så mycket ^^

you are like nobody else

har varit jättenervös hela dagen inför hkk provet som vi hade sista lektionen, alla andra grupper som hade gjort provet sa hur svårt det va och så. blev inte mindre nervös för det direkt! har ju varit sjuk och bortrest hela veckan så har inte kunnat plugga så mycket, men det gick faktiskt ganska bra. det var bara några frågor som jag chansade lite på ;) blir nog godkänd i allafall! ska ut och fota nu, ciaoo

MILANO

alla bilder är tagna av mig och får inte kopieras utan tillåtelse.

think positive

har varit en både jobbig och rolig vecka, började med milano över helgen vilket var jätteroligt men sen blev jag sjuk och har varit hemma tills idag då jag tvingade mig själv att gå till skolan för jag vill inte missa mer än vad jag redan har gjort. Men det var kul att vara tillbaks men ändp jobbigt pga min förkylning som aldrig vill gå över..
Tänkte ladda upp några foton från Milano nu ikväll, har konsverterat dem till ett annat format så nu funkar det! :)

vill inte vara sjuk!

Mådde inte bra alls när jag vaknade så jag stannar hemma idag. Vill egentligen inte för jag missar så mycket i skolan och så missar jag dansen så jag kommer att komma efter... men det är väl bättre att stanna hemma och bli frisk. Vi hörs. Poz

ITALY!

rrandom.
min helg har varit toppen, kollade i affärer hela lördagen men jag hittade dock ingenting då och så är det så himla dyrt där! man får betala minst 1000 kr för en vanlig tröja, helt sjukt! men igår var vi på ett köpcenter som hade lite bättre priser och då köpte jag därimot en stickad tröja för 500kr. nöjd även fast jag bara köpte den.
jag fotade massor på matchen och så men jag hade tydligen fotat i RAW format och nu går det inte att se/redigera bilderna i datorn... om någon vet hur jag ska göra så vore det jättesnällt! (:
ska sova tidigt idag, är så himla trött! ciao

live your life, baby!

har varit en skön fredag. har precis packat och plockat fram saker tills imorgon! :) blir nog riktigt bra, lite synd att det typ är lika kallt i italien nu som det är här bara att det inte är lika mycket snö där. men vi åker ju inte dit för att sola ;) ska kolla på match och kanske gå på stan och så.
vi hörs, ha en bra kväll, puss

aldrig frysigt så mycket

det har varit en rolig dag i romme. Men det var alldeles för kallt! När vi hade åkt 2 timmar så hade jag ingen känsel i varken fötterna eller i fingrarna. Kunde knappt andas för det var så kallt i luftrören. Mådde skit ocksä... men jag blev lite varmare så vi åkte några timmar till ;) jag har faktiskt inte ramlat en enda gång, inte i backen eller i liften, fast vi åkte bara ankarlift en gång, ;) ska sova snart, är så sjukt trött! Ciao.

in tha bus

har suttit i bussen i ca 3 timmar nu. Men men är det bara typ en halvtimme kvar! nu är det bara att tagga!! För det kommer bli grymt, är nervös för liftarna men det går nog bra ;) ha en bra dag !

tagga Romme med skolan!

jag och alice köpte maaasssa godis efter skolan som vi ska käka på bussen imorgon, lär ju inte bli hungrig iaf! ;)
är nästan klar med allt plugg också, skönt! har även plockat fram alla kläder och så tills imorgon.
några från skolan snackade med mig idag i skolan att jag skulle ta det lugnt i liften imorgon så att jag inte hamnar i diket igen som jag gjorde förra året, kul att alla kommer ihåg mig som "dikliggarn"... det pinsammaste som hänt mig asså! ramla av ankarliften, hamnar i diket, vet inte vart jag ska ta vägen, tjejerna redan uppe i backen och typ hela skolan åker förbi i liften! ska aldrig mer åka själv i en ankarlift, får åka med alice imorgon som aldrig har stått på ett par skidor, undrar om vi kommer hem hela.. ^^

behövs snyggas till lite, right?

känner att mitt skal bara blir fulare och fulare och jag kan inte förstå varför ^^ nej men så nu ska jag ta och köpa det här grymt snygga skalet som det inte är irriterande pärlor på som man bara vill pilla dän ;)
båda skalen hittar ni här !