julstämning

På förmiddagen var jag på stan med min fina vän Karro, gick mest runt och tittade efter kläder till jul/nyår, supermysigt! redan julstämning på stan, häst och vagn, ljuslyktor, julmusik och några stånd längs med gatan. 
Jag tror att jag har bestämnt mig för vad jag ska ha på mig på de olika dagarna nu (jul x2, nyår), fattas bara en par klackar som jag hittade på scorett, lite dyra men jäkla snygga och kommer passa min outfit perfekt så jag hoppas dem snart blir mina! :)  
Här hemma börjar det bli jul, mamma har satt upp julgardiner och julstjärnor, bakat bullar och knäck och ställt fram ljusstakar m.m så nu känner man att julen är nära! 

none inspiration in this darkness

Jag har haft noll inspiration den senaste tiden och har därmed inte haft något vettigt att skriva så därför har jag inte bloggat så mycket. Den största orsaken är nog faktiskt mörkret, det är nästan lika mörkt när jag åker till skolan som när jag åker hem. Deprimerande. Men jag ska bli bättre, men nu vill jag klara alla prov och läxor den här terminen så jag kan känna mig nöjd på avslutningen! :) 
 
Idag fick vi åka buss istället för tåg för att det hade varit en personpåkörning igår kväll... och massa förseningar osv men det var jättemysigt att åka i en nedsläkt buss plus att det gick snabbare än tåget för vi inte stannade någonstans. Sen hade vi hår, då jag fick mitt lockat med spolar och en uppsättning med bara nål och tråd (speciella såklart) av Rebecca, visst blev det fint?  Vore det kul att se i en video hur man gör någon gång kanske? Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. 
Nu ska jag äta middag och sen åka iväg och dansa, hoppas ni mår bra! 
 

be positive and the day will be better

heej! Idag har det varit en bra dag, först hade vi hår då vi fick styla varandras hår vilket alltid är roligt! Sen var det dags för prov på ansiktsbehandling praktiskt så mormor var snäll och ställde upp som modell. Jag åkte hem med henne också så jag var hemma en timme tidigare än vad jag brukar på måndagar. 
Halv sex messade Jenny mig och frågade om jag ville gymma så jag packade väskan och var där en halvtimme senare, vi körde ett grymt pass i dag på nästan två timmar. Var helt slut i kroppen efteråt, speciellt i ryggen som fick arbeta extra idag. Känns bara skönt efteråt, då vet man att man har tagit i ordentligt! :) 

morgonrunda

Jag vaknade på fel sida imorse, eller egentligen bara med en massa tankar i huvudet så jag drog ut på en springrunda i morgonsolen. Väldigt skönt att komma ut men herregud vad kallt det var, mina händer var röda och det rann ur både ögon och näsa. Jag var tvungen att fota alla dessa rådjur på fältet också, det var ännu fler precis inne i skogen. Haha! 
 
Nu håller jag på att planera vad jag ska köpa för julklappar, så himla svårt men jag gillar att köpa till andra och slå in fina paket :) Nästa helg är det ju första advent så då blir det julbak, så himla mysigt med jul! 

fredagsmys

Efter jag var på stan fixade pappa middag som vi åt med tända ljus, mysigt! Nu kollar vi på idol med choklad och jordgubbar som godis, jag vill att Jens åker ut idag och att Elin eller Erik vinner allting sen. :) 
Ha en bra kväll, vi hörs! kram

safe haven

Jag är hemma från skolan idag (igen) för vi hade sovmorgon och bara en lektion på en timme, jag vaknade med huvudverk och kände bara inte för att åka hemifrån halv 11 och komma hem halv fyra för bara en lektion. Onödigt helt enkelt. 
Så nu ska jag glutta på film, Safe Haven för jag har hört väldigt bra om den så vi får se om den är så bra som alla säger! Senare idag ska jag ner på stan med Jenny som alla andra fredagar :)

nagelolja

Under min praktik fick jag lära mig att det är väldigt viktigt med nagelolja, alla kunder fick höra "har du varit duktig med oljan?" eller "har du använt oljan två gånger om dagen?". 
Jag hade en nagelolja hemma sen innan från Depend så nu ska jag se till att använda den två gånger varje dag. 
 
+Nagelbanden behöver fukt nu när det börjar bli kallt ute eftersom man lätt blir torr.
+Om man har något material på naglarna (förlängning,akryl m.m) så håller det bättre med olja.
+Den nya nageln som växer ut blir starkare vilket leder till naglar som inte går av och blir längre på det sättet. 
+Nagellacket torkar snabbare om man tar på olja direkt efter. 
+Denna oljan från depend luktar apelsin :) 
 
Applicera oljan på nagelbanden och massera in. Använd två gånger om dagen!

gelicure

såhär fina naglar fick jag på praktiken, min snälla handledare lät gjorde gelicure på mig (gelénagellack som håller 3 veckor). Och jag jobbar på att få längre naglar! Nu när dem är så fina vill jag inte försöra eller riva av naglarna heller så jag låter dem vara i fred i kämpar på med oljan, jag tänkte skriva lite om nagelolja i ett annat inlägg också. 

vårdcentralen

hej på er! Idag fick jag äntligen tid på vårdcentralen för att kolla upp mina eksem och torra händer så nu har jag fått en bra salva utskriven, hope it works! Jag stannade hemma från skolan också eftersom det tar typ en och en halv timme för mig att ta mig till skolan och då hade jag bara hunnit vara där max en timme. 
Så nu har jag kollat på film, tänke fixa lite i rummet och planera lite saker framöver! see you soon!
 

Föreläsning-Petter

Idag har vi varit på föreläsning ifrån 11-15.15, fem personer berättade om hur de hade lyckats med karriären och hur dem kom dit dem är idag. Väldigt intressant och en rolig föreläsning, sist men inte minst kom Petter som var riktigt duktig och rolig. Nu när jag är i nyköping ska jag ta bussen till Jenny och vara där hela kvällen, titta på fotboll och mysa. 

Idag fyller min tjej 16 år! Det finns ingen bättre än dig, och hoppas du haft en bra dag! Grattis bästa du! ♥

missade tåget

 
Idag var jag ca 5 minuter från att hinna med tåget, det var massa trafik i stan så vi stod i bilkö men jag satte mig istället på caféet och drack en latte och pluggade. Jag har så ont i huvudet så jag behövde det, väl på tåget släcktes lamporna ned och det var endast mysig belysning medan det var svart utanför fönstrerna så det var svårt att hålla sig vaken. Jag hade kunnat åkt tåg en timme till, men när jag åker själv så vågar jag inte somna om jag skulle hamna i Stockholm.. hehe!
 
Nu är jag hemma och kommer snart däcka i soffan. Hoppas ni haft en bra dag, kram på er!

 
 
 

heart of leaves

Idag är jag jätteseg trots att jag tog värsta sovmorgonen. Och så är det söndag vilket betyder att jag ska pyssla lite hemma, städa, plugga, träna och göra mig reda för skola imorgon. 
Jag längtar massor till jul nu, det ska bli så skönt och mysigt, det bästa är nästan innan julen när man bakar julgodis och lussekatter och bara lyssnar på julmusik. ♥

slarvig flätfrisyr

Idag har jag varit och tittat på fotbollscup i Katrineholm halva dagen, min syster spelade. Och när jag kom hem sminkade jag mig, satte upp en frisyr och tog fram kameran och stativet, sen var det bara att börja klicka men problemet var att det hade blivit ganska mörkt ute så bilderna blev så gulaktiga. Men jag gillar svartvitt så det gör ju ingenting! Nu ska jag gå ut och övningsköra lite och sen äta en god middag, kram. 

silverglitter

idag var jag med den andra praktikanten, vi fick träna att lacka på varandra med röd färg vilket är det svåraste men det gick över förväntan så det var roligt. vI fick även sluta tidigare, redan klockan tre så jag ringde Jenny och mötte upp henne på stan. Vi åt favorit baugetten och pratade om allt möjligt, alltid lika mysigt! 
Imorgon kommer Jenny till salongen för att få sina naglar lackade av mig och nu hoppas jag på att ha blivit lite bättre sen igår, jag tränade på mamma igen idag (resultatet på bilden ovan). Och sen imorgon kväll ska hela familjen hem till Jenny m. familj och fira henne som fyller på måndag. Det blir även fotbollstittande eftersom Sverige spelar mot Portugal. Ha det bra, kram!

praktikprat

Alla dessa bilder är lånade från Nagelbarens hemsida och facebooksida.  
 
Idag lackade jag mammas och Linnéas naglar på nagelbaren, det är inte så lätt som det låter att lacka någon annans naglar faktiskt. det var himla mycket att tänka på men det är bara roligt att lära sig mer och att Jenny, min handledare berättar vad jag gör för fel och ger mig råd för att bli bättre :) Imorgon ska en annan praktikant också vara där som går i tvåan i stockholm så då får vi träna på varamdra förmodligen och på fredag kommer Jenny dit och får naglarna lackade av mig. Kul! Min handledare sa tillochmed att jag bara kunde höra av mig om jag ville praktisera där fler gånger så det är jätteroligt att dem gillar mig för jag tycker det är väldigt roligt att få vara där. En vecka är alldeles för lite! 
 
Jag hoppas ni förstår varför jag inte uppdaterar så mycket nu men jag jobbar 10-18 och ska hinna med andra saker också, imorgon har jag dessutom dans efteråt så det är fullt upp plus att det tar på krafterna. 

trött och glad

det har varit en rolig dag idag också, det var dock bara kunder som skulle göra naglarna så det var lite enformigt men det gjorde inte så mycket för jag lärde mig mycket! och imorgon ska jag lacka min mamma och systers naglar på salongen så ska min handledare vara med och hjälpa till och se hur jag gör :) 
nu måste jag få i mig lite middag för jag är jättehungrig, sen ska jag titta på tv och sova. Pappa ville övningsköra sen men jag är nog lite för trött för det, jag vill ju inte köra in i en stolpe! 
 

första dagen som praktikant

heeej! Idag var det min första dag som praktikant på nagelbaren, och det var sjukt kul och lärorikt! Jag tror att en vecka kommer gå jättesnabbt,  men det ska bli superroligt iallafall och jag tror att jag kommer lära mig en hel del :) 

brun sotning

ett öga som är sminkat och ett som är utan. 
Jag hade inget att göra så jag satte mig vis sminkbordet, kollade på en sminktotorial av min makeup lärare och fick lite inspiration. Jag har ingen bra svart,matt skugga till sotning så jag tog en mörk brun som dock är väldigt glittrig men det blev en snygg festsminkning! Jag tog öven en guld glittrig skugga längst in i ögonvrån och en ljus skugga över ögat mot brynet. Jag tycker att det förstorade ögat en hel del också som man ser på bilden, jag fick tyvärr inga riktigt bra bilder för det var så mörkt men denna får duga :) 

mer firande

idag ska vi hem till min kusin och fira han igen, med släkten. Jag testade en jättegammal krustång idag som var förvånadsvärt bra, så nu ser jag ut som ett litet troll ;) 
Nu ska vi äta lite lunch och sen åka vidare på kalaset, ikväll ska jag försöka träna och förbereda inför praktiken imorgon! förväntandfull och lte smått nervös samtidigt! 
 

barnkalas

jag hade det superbra med mina vänner igår och i natt, hoppas det inte tar allt för långt tid innan vi ses nästa gång! :) 
 
Idag har jag varit med på ett barnkalas som min syster och hennes kompisar hade ordnat för min kusin, jag fotade lite och även målade ansiktsmålningar på de som ville och det var väldigt populärt! Jag har dock ont i huvudet nu efter allt skrik, men det är vad man får förvänta sig efter ett sexårskalas! ;) 

friends

idag har det varit en superbra dag hittills, det var ovanligt ljust ut imorse så då blev jag glad, sen möttes jag av Tina på tåget som varit sjuk och därför inte flyttat ännu, jätteroligt att se henne iallafall, sen gick det bra på matteprovet och nu ska jag åka och mötta upp några vänner för att äta middag på rhodos och bowla, och sen sover dem här! vi har inte umgåts allhop sen vi slutade nian. ha en bra fredagkväll! kram

tjaffs hit och dit

imorse när vi kom till skolan hade mentorstiden börjat och vi möttes av värsta disskusionen med våra mentorer om en lärare som inte är så poppis i våran klass (jag är dock inte emot honom som vissa andra, hoppas det löser sig snart för det är bara vi som missar massa lektionstid när det tjaffsas med läraren). Sen gjorde vi frisyrer på långa hår och sen hade vi engelskaprov som gick oväntat bra! :) 
nu ska jag kolla på tv en stund, plugga lite matte, städa, äta och åka och dansa. vi höres senare!

leker cool i mössa

 
 
hej läsisar!
nu är jag tillbaka på banan efter två dagar hemma, bara två dagar kvar (med två prov..) och sen är det praktik en vecka som jag ser fram emot! ska bli jätteroligt. 
Jag träffade karro efter skolan idag, fikade och kollade runt i några affärer, jag fick med mig denna mössa hem! tycker själv inte jag passar så bra i mössa men jag fryser så himlans om öronen på mornarna och det är ju väldigt skönt med en varm och mysig mössa på huvudet :) 
hoppas ni mår bra, kraam!
 

lanza heling strength silk serum

Jag tyckte att det skulle bli väldigt roligt att testa den här produkten när jag köpte den, och den är verkligen helt otrolig! Håret blir silkeslent och man behöver väldigt lite så den räcker länge. Ett plus är också att den kan användas som värmeskydd när man ska locka/platta håret. 
Jag känner verkligen skillnad på mitt hår efter bara en veckan användning av denna produkt, mitt hår lenare och känns inte lika torrt och frissigt. Jag rekommenderar verkligen den! 
Ni kan köpa den på bangerhead för 199 kr och gratis frakt!

drömmar om inredning & boende

ååh om man hade såhär fint i sitt hem i framtiden vore det ju underbart, jag vill ha stort och vitt, stora fönster och detaljer med färg som tex. rött eller limegrönt som på bilden. Bo precis vid havet skulle också vara helt perfekt!

Edvin Berg I will be here

 Om ni inte redan har hört låten så gör det, så himla bra och jag blir lika rörd varje gång! besegra cancern!

sick

Idag är jag hemma från skolan, min vagel i ögat har blivit ännu värre, tror det har blivit lite imfamerat så jag ska tvätta mssor idag så det går över! sen börjar jag bli förkyld också så är allmänt seg i kroppen. Hoppas på att piggna till lite. Kram på er!

new in

Denna lilla söta topp fick jag med mig hem idag från stan idag, ska hitta någon snygg kofta/jacka som matchar för jag ha ingen aning om vad jag ska ha den till nu. Jag skulle vilja ha en bomberjacka eller någon liknande, det är lite kallt att bara ha den ensam till ett par jeans.

old memories

fin bild från 2011. 
Idag var jag somsagt på stan med Alice hela dagen, eftersom vi inte hinner ses så ofta längre har vi alltid massor att prata om så vi satt och "lunchade" i ca 3 timmar! Men det var jättekul att ses iallafall. :)
Sen åkte jag till kyrkogården med familjen och det var lika fint som vanligt, himla massa ljus som lyser överallt. Nu ska jag snart äta middag och ha lite lörsdagsmys hemma i soffan.

lite svullen

buenos días amigos!
Mitt öga var helt invalid när jag vaknade imorse, det gick knappt att öppna för att det var så svullet (kan absolut inte berott på att jag gjorde allt jag kunde för att ha sönder vageln igår.. och misslyckades). Så idag ser jag lite sne ut! ;) 
Jag ska iallafall ner på stan om en timme med Alice och senare idag ska jag till kyrkogården, det är alltid så fint där på Alla helgona.  Ha en bra lördag så hörs vi senare!
 

Elsas värld-säsong 2

 Nu har två avsnitt av andra säsongen av Elsas värld kommit ut på tv3play, jag såg dem häromdagen och jag är lite besviken faktiskt! Jag gillade första säsongen väldigt mycket så jag hade ganska höga förväntningar, så nu hoppas jag att de andra avsnitten är bättre :) 
ni som sett det, vad tycker ni än så länge? 

una falda azul

Här ser ni bättre bilder på kjolen som jag sydde igår, den sitter perfekt men vet dock inte om jag kommer ha den i skolan, blir väl på helger eller festligheter :) Tänkte ha den till en stickad tröja, tunna strumbyxor och kängor/boots någon dag!