hemmagjorda bars

Jag har tidigare nämnt att jag har testat på att göra egna bars med dem blev inge vidare då så idag gav jag det ett nytt försök och testade ett annat recept och nu blev dem mycket bättre och fastare (förra gången blev det mer som musli). Kanske inte jättenyttiga men det är ju trots allt energibars, men mycket bättre än de barsen med massa konstiga ämnen i och godis så lite bra är dem faktiskt :) 
 
recept: 
150 gram margarin
1 dl flytande honung
1 dl råsocker
3 dl fullkornshavregryn
1 dl havregryn
80 gram torkade tranbär
0.5 dl solrosfrön (jag blandade med sesamfrön)
en nypa salt
ev 70 % choklad
 
gör så här:
-sätt ugnen på 175 grader.
-Smält margarin, honung och råsocker i en kastrull
-tillsätt resten av ingredienserna förutom chokladen 
-lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper, bre ut det så att hela "kakan" blir ca 20x30 stor. 
-sätt in plåten nedtill i ugnen i ca 20-25 minuter, de ska få en fin färg. 
-strö över lite mörk choklad på dina bars medan dem är varma så att det smälter. (jag glömde detta moment)
-låt det sedan svalna en stund innan du skär ut bitar som du vill ha dem, låt det sedan kallna helt. 
-njut av dina bars! :)

vill ha värme

känner bara: vill ha sommar, vara brun och ha fina sommarplagg! 
 
Idag har det varit en bra dag förutom att jag hade värsta huvudvärken nästan hela dagen men det gick över på eftermiddagen iallafall, jag har varit på middag hos farmor och farfar och ätit god lax och träffat mina saknade små kusiner och sen har jag dansat. Vi har börjat på en ny dans nu som än så länge var rolig så det blir bra :) 

Now I'm good


Idag hade jag tid hos kiropraktorn på morgonen för att få ordning på min rygg och nacke, jag var stelare än jag trodde och även sen i beckenet så det skiljde 3-4 cm på längden på mina ben men nu är det bättre och jag ska börja träna ryggen mer och stretcha! 
Jag tog även ett senare tåg till skolan så jag hade bara två lektioner vilket var väldigt skönt, sen när jag kom dit satt tjejerna och planerade utomlandsresa i trean. Det skulle vara sjukt kul verkligen! 

Nu ska jag möta upp karro och gå på stan med henne ett tag :) kramar!  

cupcakes

idag gjorde jag och Linnéa ett försök till att göra cupcakes, kan väl säga att det gick sådär med frostingen men goda blev dem iallafall! 
Själva muffinsarna var det blåbär i och frostingen gjorde vi rosa med karamellfärg, men till nästa gång måste vi ha skaffat oss en bra spritser. (plastpåse gick sådär). 

Senaste dagarna


Hej bloggen! 
Jag är riktigt trött nu efter att ha gått upp tidigt flera dagar i raken men jag har haft det väldigt roligt så det gör inget! Har varit i Stockholm med Alice, i Romme med familjen och i Norrköping med Linnea och Emma. Idag hann jag även få håret klippt av Sebbe men ska tillbaka och klippa överhåret en annan dag i veckan för vi hann inte det idag. 
Känns bra nu iallafall när alla slitna toppar är borta :) 


beauty favourites

Batiste torrschampo: så himla bra torrschampo, bästa jag testat! Det gör håret mycket fräschare och håret ser inte längre fettigt ut. Luktar gott också! 
VS bodymist, Mango temptation: luktar så sjukt gott, fruktig och fräsch doft! 
makeupstore kompaktpuder: detta är ett vitt (transparent) mattande puder som gör huden matt helt enkelt. Superbra att ha i väskan och bättra på sminket under dagen, om man blir lite fettig i ansiktet. 
makeupstore cover all mix concealer: har tre nyanser, en röd för att täcka det blåa under ögonen, gul/grön för att täcka finnar och en ljus vanlig concealer som man kan blanda ut dem andra med eller täcka allt möjligt med. 
superbra är den! 
88 palett: fina och bra pigmenterade färger! Använder mest de brun/beiga naturliga färgerna till vardags som blir jättefina tillsammans. :) 

attempt to get well

hej finisar! 
Idag ska jag vara hemma och försöka bli frisk från min förkylning, mår inte på topp och jag vill inte vara sjuk nu på lovet när jag har massa roliga saker planerade i veckan. Imorgon ska jag till Stockholm med Alice och på torsdag till Romme så det tänker jag inte missa! 
Ikväll ska jag förmodligen åka och klippa mig hos Sebbe också, :)
 

yves rocher

Nu har äntligen mina produkter från Yves Rocher kommit, det ska bli väldigt roligt att testa dem och alla verkar vara bra så vi får se! Jag tänkte eventuellt göra en sk first impression video om en vecka när jag har använt produkterna några gånger. soo exited :)

wonderfully

denna synen vaknade jag med imorse ♥
Jag har åkt på en förkylning och näsan bara rinner men jag känner mig pigg trots det så nu ska jag träffa Alice och njuta av lovet och värmen istället! :) 
Ha en bra dag, kram!
 

vårkänslor

bilder från dagen: sminkning jag gjorde på Jenny, fika, waterfall braid( andra gången jag gjorde en sån faktiskt), jag idag. 
 
idag vaknade jag upp med ett leénde på läpparna och blev ännu gladare när jag såg att det har blivit ännu torrare och grönare på marken! Sen glömde jag totalt bort att jag hade dans idag så det var ju lite surt när jag kom på det precis när den skulle börja, men min hjärna har ställt in sig på att det är lov nu. 
Jag träffade sedan Jenny med cykeln och åkte runt lite innan vi satte oss på ett fik ett tag medan det regnade ute, sen cyklade vi hit och hade det mysigt. :) 

nystädat sminkbord

glad alla hjärtans dag på er! ♥
Min dag har varit superbra, hoppas eran också har varit det! Jag har umgåts med mina fina vänner i skolan och fikat i två timmar med dem och sen när jag kom hem fick jag ett ryck och rensade och städa hela sminkbordet vilket tog ett tag men nu är det mycket mer plats och finare än innan. 
nu ska jag äta jordgubbar med choklad som mamma har köpt till mig, kraam!

taggad till tusen

Dagen började med att vi fick reda på vilket tema vi ska ha på våran visning som vi ska ha 18 mars, superbra tema och jag är så taggad! Det kommer bli sjukt mycket att göra och planera på fyra veckor men det kommer bli så roligt allting. Jag kommer med mer info sen efter lovet och när vi ska sälja biljetter! :) 
 
Efter det sminkade vi varandra, hade engelska och sen var det dags för utvecklingssamtal som gick jättebra!
Ikväll ska jag dansa igen, skönt att få göra slut på lite energi. kramisar!

landsväg

hej på er! jag har ett ganska tråkigt liv för tillfället och har därför inte så mycket att blogga om, jag går i skolan, pluggar, tränar, kollar serier, övningskör. dansar och är med kompisar. inte så intressant, eller hur? 
men det blir bättre uppdatering nu fram över när det blir ljusare tider, mycket roligare att vara ute och fota då och därav bättre bilder till bloggen :) 
Idag dansade vi zumba på idrotten vilket var roligt men det är så olikt den dans jag i vanliga fall kör så det är annorlunda med roligt som sagt! sen har jag även kört på landsväg för första gången idag, lite halvläskigt men kul att inte bara köra på samma ställen hela tiden! 
vi hörs! 

nike-outfit

nike workout
 
nike workout by emmymattsson showing what to wear with flexible running shoes
 
jag är så sugen på att införskaffa mig lite nya snygga träningskläder, av någon anledning blir det roligare att träna när man känner sig snygg! Nike har väldigt mycket snygga kläder tycker jag. 
 

älskar detta

bild från förra uppvisningen. 
 
Idag var det andra danslektionen med Sanne och det var sjukt kul men svettigt! Dansen är ganska avancerad men det är det som är bra för då utvecklas man bara mer :) och på uppvisningen i maj kommer jag dansa 5 danser tror jag så det blir awesome! 

två svartvita

igår hängde jag med Jenny efter skolan, jag sminkade och fixade hennes hår och sewn tog vi några bilder. Och sen myste vi framför en film med bär och kesella. 
 
Idag har jag haft en skön dag hemma, övningskört lite, städat rummet och har nu bakat egna bars som jag ska recensera om sen när dem är klara, spännande att se resultatet! :) 

chocolate

gjorde mig nyss en supergod varm choklad med grädde och chokladsås! 
Idag testade jag på yoga för första gången på idrotten, jag var inte ombytt så det var inte jättelätt i jeans men det var kul att testa och vi kommer fortsätta med det hela terminen blandat med dans så det kommer bli jätteroligt! :) 
 

hair

hej på er! 
idag är jag riktigt trött men lektionerna har inte varit speciellt ansträngande, vi hade sovmorgon och började halv tio, sen på hårlektionen fortsatte vi utvecka våra frisyrer till en tävling som två av oss i klassen går vidare till. Denna över är min men nästa vecka ska jag göra den ännu bättre, och snacka om att jag mådde dåligt av all hårspray som jag andades in, hehe. Men jag tycker iallafall att det är väldigt roligt att göra en mer avancerad frisyr som man får bearbeta tills den blir så bra som man vill, jag gillar att man är så annorlunda också :) 
 
nu ska jag se gårdagens avsnitt av paradise hotel, äta middag och köra lite styrketräning innan duschen väntar. 
 

vårjackor

1. här 299 kr                                                     2. här 199 kr                                                       3. här 599 kr  (slutsåld men finns i blått med 
 
idag fick jag värsta vårkänslorna så jag tänkte tipsa om några snygga vårjackor från Nelly, de två från vänster är dessutom på rea. :) 

tävling hos josefines.se

jag är med och tävlar om en bikini i från todiefor.se och jag hoppas verkligen på att vinna för dessa bikinisar är så sjukt snygga och dem ska anpassa sig efter din kroppsform och ge rumpan ett lyft. Så det skulle ju inte sitta helt fel och att få en bikini nu på vintern är bara bra för då är man redo inför sommaren sen! 
 
var med och tävla du också på josefines.se :) 

med och utan foundation

så här ser jag ut med och utan foundation. Min hy blir mycket jämnare och finare och får fin lyster! jag gillar verkligen den här foundationen, och den jag avänder är ifrån apotekets märke Apolosophy och med pudret över blir det superbra och basen håller nästan hela dagen. :) 

new stuffs

tröja-bikbok blus-indiska rough-åhlens inpackning-ICA 
Dessa saker har jag köpt igår i Stockholm och idag när jag var på stan, min syster köpte även ett par supersnygga leggings som jag kommer låna av henne ibland! 
hårinpackningen ska jag testa ikväll så jag berättar sen vad jag tyckte om den. 
 

priscilla

 Gårdagen i huvustaden var superbra, vi kom ner till centralstationen klockan nio och tog då en morgonfika på starbucks innan vi gick till gallerian där vi var ett par timmar. Sedan tog vi tunnelbanan till medborgarplatsen där vi hann fika ännu en gång och gå inågra affärer innan det var dags för musikalen Priscilla som var riktigt bra och rolig! Den rekommenderar jag er att se :) 

Till huvudstaden


Idag åker jag med mina syskon, mamma och mormor till Stockholm för shopping, god mat och se musikalen Pricillas. Det kommer bli en bra dag helt enkel! :) hörs senare!