reningsverket

hejhopp! 
idag gjorde vi först ansiktsbehandling på morgonen och sen gick jag och några tjejer i klassen till Max och åt lunch innan vi gick vidare till reningsverket på studiebesök. Det var skönt att sluta tidigare och inte anstränga sig så mycket men fy vad äckligt det luktade på vissa ställen alltså. Hela klassen inkl våran lärare håll för näsan på ett av stoppen. haha! 
Nu måste jag plugga in antiken Grekland i hjärnan, så jobbigt! Men det är bara att göra så det blir klart snabbt. sen blir det pannkakor! 
 

a lot to do

testade på röda läppar igårkväll! lite coolt men skulle nog aldrig ha det i skolan. 
idag började jag dagen med ett pass på gymmet med pappa, var jättetrött efter så det är ju positivt, sen cyklade jag och karro till stan för att luncha tillsammans och prata om allt sen hänt sen sist vi sågs, blir en hel del när vi inte hinner ses så ofta längre. Men det var roligt att träffas i allafall för jag har saknat henne. 
sen på eftermiddagen åkte vi och firade min moster som fyller år imorgon, grattis! och nu har jag suttit och pluggat i 1,5 h, hade nästan glömt bort det så det är skönt att jag har gjort klart det mesta nu, ska bara få in allt i huvudet tills på tisdag. 
Nu ska jag inte plugga mer idag utan äta något och ta det lugnt framför Tv:n en stund. Imorgon har jag fullt upp också för då ska jag direkt ner på stan efter skolan och fixa några saker och hinna plugga men det får jag göra på tåget tror jag! ;) 
ha det bra!

så fiiin

dålig webcambild.
här får ni en tjuvkik på min nya superfina jacka som jag köpte igår, jag verkligen älskar den men jag tror jag ska byta den till en större storlek så jag kan ha tjocktröja under när det blir kallt. så hoppas det kommer in fler storlekar i början av veckan! Ni får se bättre bilder senare i veckan eftersom jag förmodligen ska byta den. :) 
jag behöver verkligen den här jackan så snart som möjligt eftersom det är så sjukt kallt ute nu, speciellt på mornarna när jag åker till skolan. 

lördagsmys

idag var jag taggad för att söka praktikplats men det var stängt så det sket sig så då åkte jag till Rosvalla och tittade på matildas match, det var jättekallt men det var en bra match och dem vann och de har även vunnit serien. 
När jag kom hem var jag jättefrusen så jag gjorde iordning ett varmt bad, tände ljus och lyssnade på en podd, och nu blir det mer mys med en fräsch smoothie framför någon serie. 
hoppas ni har haft en bra dag, kramis
 

fridaylove

hej på er! 
just nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja, vi har våran vanliga håltimme nu och vi har hunnit med att vara på stan och fika också. Snart börjar matten och sen slutar vi och då åker jag hem och möter upp Jenny, vi ska hänga på stan ett tag och sen åker jag hem till henne och är där hela kvällen. Jag fäljer med Jenny till gymmet ikväll också och sen blir det fredagsmys. 
 Min syster ska ha tjejparty hemma så jag kände att det är skönast att inte vara hemma ;) 
 
ha en bra fredag så hörs vi senare! 
 

livet flyter på

Det har varit en superbra dag idag, på förmiddagen tvättade och stylade vi hår vilket var väldigt roligt och sen på engelskan gjorde vi inget speciellt och fick sluta tidigare så det var jätteskönt! 
Nu när jag kom hem gjorde jag iordning en varm choklad med vispad grädde, machmallows och lite riven choklad på toppen, lyx! jag åt två bananer också så nu är jag super mätt. 
 
ikväll är det dans och jag var inte där förra veckan så det blir nog lite tufft och svårt men jag ska filma så det löser sig nog. vi hörs! kram

new top


idag var det väldigt bra i skolan, vi hade himla roligt och jag är lite stolt över min tud som jag fick på idrotten idag när vi sprang 2400 m så snabbt vi kunde och sen var vi så trötta på tåget hem så vi satt mest och skrattade åt ingenting hela vägen, har så himla bra kompisar. 
Sen mötte jag hem Jenny på stan, fyndade den här tröjan på H&M för 149kr men jag hade presentkort så det var bra. den är mycket snyggare på!  vi avslutade med en fika på coffé by George. 
Idag kunde jag se mitt skolfoto på internett och jag blev nöjd förutom att jag är jätteblank i pannan och på kinderna. jättesynd så jag får se hur det blir med det. 

förebild

idag på föreläsningen skulle vi ha en bild på en förebild som vi har, som vi vill se ut som. Min stora förebild är Kenza Zouiten, för det första är hur sjukt snygg, men hon har även lyckats så himla bra i sin karriär och kämpat på trots en tuff uppväxt. Jag vill bli precis som henne bara att jag vill bli stylist istället för modell trots att modellandet verkar himla roligt. tror tyvärr inte att det är något för mig men att styla modeller däremot skulle vara jätteroligt. 
Kenza är i alla fall helt otrolig och jag älskar hennes utseénde, klädstil och blogg. 

framtidsdrömmar

Så här önskar jag att jag kände just nu, men är alldeles för trött för det för idag hade vi först matte och sen lyssnade vi på två olika föreläsningar, en stylist och en som jobbar med våra hårprodukter Kevin Murphy så vi fick lära oss en hel del men man blev så himla trött efter sammanlagt 5 timmars lyssnande. 
Stylisten pratade om vad vi kan jobba med i framtiden och vi skulle fundera över hur vi ska lyckas med det vi vill och det var ju jättesvårt. hur ska jag göra om jag vill bli egen företagare eller jobba i LA som makeup artist/stylist? Jag har typ ingen aning, jag vet såklart att man inte blir det på en dag och att man måste gå massa kurser m.m först. Det skulle förstås vara roligt att lyckas inom bloggandet också men det är bara en önskan. Jag ska lyckas på något sätt, frågan är bara hur. hehe. Tänker inte sluta som mattant eller städerska, det är en sak som är säker. 
 
det är svårt att uppdatera bloggen när jag kommer hem så sent och har dålig inspiration men jag ska göra mitt bästa. Det blir roligare sen när jag lär mig mer makeup och kanske kan göra videos m.m :)
 

22 september


Gårkvällen var jättemysig, vi lagade mat, köpte jordgubbar och choklad, tittade på den hemska men sevärda filmen Imposible som handlar om sunamin i Thailand och hade det allmänt bra. 
Nu ska jag titta på när min syster spelat match och sen ska jag hem och rensa ogräs och söndagsfixa lite. Kram på er

make up store

på förmiddagen var jag på make up store med Linnéa eftersom vi fick presentkort där av farmor, vi blev sminkade och fick välja produkter för 500 kr. Det var väldigt roligt men jag är tyvärr inte så nöjd med hon som gjorde min make, hon var slarvig, ögonbrynen blev inte jämna och hon berättade inte lika mycket om produkterna m.m som den andra tjejen gjorde till Linnéa. Jag valde i allafall ett transparant, mattande puder och deras populära concealer, cover all mix. Så produkterna ska bli roligt att testa! 
 
Ikväll kommer Jenny hit, det blir roligt! ni får ha en bra kväll, puss

höstskor

 dessa köpte jag på dinsko idag för 299kr, äntligen hittade jag ett par snygga kängor som jag kan ha. Jag köpte även svampar på åhlens som jag ska ha ikväll när jag ska göra ansiktsbehandling på mamma. 
Ikväll har vi tjejkväll hemma för pappa jobbar så vi ska äta hemgjord medelhavspizza och glass och se på idol. 

tired girl

HEEJ!
Jag kommer hem så sent på dagarna och då hinner jag heller inte ta några bilder som jag ka publicera på bloggen så det är därför uppdateringen är väldigt låg men jag gör mitt bästa! 
idag har vi fått skriva ett CV som våran svenskalärare ska läsa igenom, gjort fiskbensfläta och haft engelska. inte så jobbigt men jag har endå varit jätteseg och trött hela dagen, men om någon timme får vi besök av släkten som ska fira min lillasyster som fyller år idag så då blir det massa onyttigheter och god mat. På grund av att jag är så himla trött, har lite huvudverk och att vi ska få främmande skippar jag dansen idag. känns inte så roligt men jag tror jag lär mig stegen ändå sen. 
see you
 
 

första riktiga mejk-lektionen

idag kom jag hem vid kavrt över sex så är lite trött nu men dagen har inte varit allt för jobbig ändå! på sista lektionen som var hantverk-makeup hade vi våran första riktiga sminklektion, tidigare veckor har vi ju hållit på med ansiktsmålningar som förövrigt var jätteroligt. Idag fick vi först lära oss om färger, blandfärger,kontrastfärger m.m plus att våran lärare gjorde en vardagsmake på en i min klass som fick vara modell idag, hon berättade om produkterna och vad man ska tänka på. Vi hann även testa lite själva i slutet men jag gjorde bara lite ögonskugga på Alice i min klass. Men det var väldigt roligt i allafall :) Och boken som vi fick när vi började är hur bra som helst, om man vill bli makeupartist så är det den boken man ska läsa! väldigt intressant. 
 
nu blev det mycket sminkprat.. men det är bara för att jag tycker det är himla roligt! ha en bra kväll! 
 

höstmys

lite sommarkänsla i det kalla sverige vädret!hola! idag hade vi massage på eftermiddagen och slutade halv fyra, tog tåget hem och var hemma vid kvart i sex. Sen dess har jag inte gjort så mycket, mest myst i soffan med filtar framför tv:n. det är en bra sak med hösten, när man kan se en film, dricka varm choklad och sitta med massa filtar och bara mysa ;) nu ska jag se på idol som är live idag! har inte så mycket annat att säga, ciao

liten tjuvkik

idag har jag ägnat mig åt att fixa i rummet en hel del, men det är långt ifrån klart. spegeln som står till vänster i bild ska inte stå där länge till, stolen ska bytas ut, spegeln på väggen ska flyttas ner och en lampa ska upp på väggen (den på bilden är tillfllig). mitt skrivbord som jag har nu ska också bort så det lär ta ett tag innan allt är klart men då ska jag göra en room tour tänkte jag :) 
nu måste jag klippa gräs/rensa ogräs för sen ska jag duscha och åka och färga och klippa håret! yeay. 
 
 

Nöjd men fattig


Nu är vi klara på ikea efter att ha varit där hela eftermiddagen, jag är väldigt nöjd för jag köpte allt jag ville ha plus lite till. Så ikväll och imorgon ska jag bygga möbler och skruva i sär de gamla som ska bort. Så imorgon får jag fullt upp, ska jobba på gården och åka till frisören också plus att jag alltid har en "ta hand om mig själv" dag på söndagar ;) får helt enkelt ställa klocka imorgon! 

städning och ikea

Idag har familjen hjälpts åt att städa hela huset på förmiddagen, så nu är det rent och fint :) Nu ska vi äta lunch och sen ska vi till ikea en stund, jag ska äntligen få köpa sminkbordet som jag velat ha jättelänge, hoppas verkligen att det finns i butiken annars vet jag inte vad jag gör! ska även kanske köpa en helspegel, lite förvaring och fotoramar. 
 
Igår fick jag reda på att en gammal klasskompis (låg och mellanstadiet) ska bli granne med oss, jag blev jätteförvånad men det blir roligt ändå eftersom vi var bra kompisar när vi var yngre innan vi började på olika skolor :) vi hörs senare!

två från veromoda

jag åkte ner på stan efter skolan med Linnéa, vi bokade tid på makeupstore nästa lördag, kollade runt i butikerna (var ute efter skor men hittade inga bra) och satte oss på ett fik en stund. Jag fick med mig två jättefina toppar från vero moda, det var 50% så det var jättekul! 
nu ska jag hjälpa Linnéa att laga en ny maträtt med quinua och kycklingsallad, det verkade jättegott så vi får se hur resultatet blir sen. kramisar!
 

Batman




Sista bilden är lånad från Saras instagram.
Det har varit en himla mysig dag på Mirum med bästa tjejerna! Det var dock inte så många barn där, men jag fick måla två spindelnät, varav en var på en elva månader bebis (?!) mamman kunde inte svenska och barnet ville inte ha färg i ansiktet men det tyckte mamman så jag gjorde mitt bästa med ett halvtaskigt resultat, menmen. Annars var det superkul, Anna målade mig till Batman som ni ser på bilden, tycker den blev jättebra! 
Nu är jag påväg hem och ska åka och dansa sen! 

Åker själv idag


Godmorgon! Idag åker jag själv till Norrköping för sebbe ska till ett annat ställe sen och passade då på att ta mc dit. Men jag ska nog klara mig :) 
Min grupp målar från halv tio till halv ett och sen går mitt tåg halv tre så jag får se vad jag gör där emellan. Det ska bli roligt idag iallafall! 
Ikväll börjar dansen också, ska bli jättekul att träffa mina danskompisar som jag inte sett på jättelänge! 
Hoppas ni får en bra dag, kram

good day

idag har vi bara haft tråkiga lektioner, på idrotten sprang jag och sebbe 4.8 km och det var jobbigt i slutet men jag orkade springa hela tiden iallafall (stannade två gånger för pulstagning). Men dagen har varit bra och min klass gör dagarna roligare! :) 
när jag kom hem tränade jag på att göra ansiktsmålningar på Linnéa eftersom det är dags imorgon, ska bli jätteroligt faktiskt och jag känner mig ganska säker nu. 
nu måste jag äta, see you later

Mot skolan

Godmorgon! 
Igår var jag borta i 12 timmar hemifrån, åkte halv sju på morgonen och kom hem ganska exakt halv sju på kvällen, det var en väldigt lång dag. Därför ingen uppdatering igår. 
Men nu är jag påväg till skolan, testar nya blogg appen och tycker den är mycket bättre nu, jag vet dock Inte vilken storlek bilden blir men det får vi se. Idag går jag till halv tre så kommer hem vid halv fem, har bara kärnämnen och idrott idag, tråkigt men sant ;) 
Ha en bra dag! 

new nails

Den här dagen har gått upp och ned, jag var sjukt trött och grinig imorse, sen skulle jag och sebbe testa att ta en annan buss som vi visste skulle gå till samma ställa som den vi brukar ta men vi hoppade på på fel sida av vägen så vi åkte åt motsatt håll och åkte buss i 50 minuter. men det var bara att skratta åt det!
våran lärare som vi hade då skrattade också bara åt det, haha det märks att vi inte bor i norrköping.
Sen skulle vi ha kunder men eftersom tina inte kom så var jag med Simone som inte heller hade någon, så först lackade vi varandras naglar, ni ser ju på bilden hur mina ser ut fast de är egentligen mer åt det orangea hållet men fint blev det, sen gjorde hon ansiktsbehandling på mig. Jag kom hem för 10 minuter sen så nu är ja helt slut, ska plugga och äta nu. 
see you later, ciao

not so happy

det var jättekul att träffa karro och vi gick till ica och sen satte vi oss på en gräsmatta och bara pratade i några timmar, mys! sen åkte jag och tittade när min syster spelade match och nu försöker jag lösa lite problem och plugga samtidigt som jag skulle behöva träna på att göra ansiktsbehandling, ååh orkar inte. 
Imorgon ska vi ha med egna kunder att göra behandling på och då skulle Tina ställa upp men nu kunde hon kanske inte och jag hittar ingen annan så nu får vi se hur det blir. 
måste ta tag i mitt liv nu, hejdå

dagens planer

Jag vaknade runt 10 tiden idag och började dagen med havregrynsgröt med hallon. Sen skulle jag gå ut och klippa gräs men jag ångrade mig efter jag klippt en gräsmatta för det var alldeles för bött ute och det hade ändå inte växt jättemycket så det får jag göra en annan dag istället. Nu ska jag duscha, fixa mig, äta lunch och möta min saknade vän karro som jag inte träffat sen flera veckor tillbaka, vi ska gå en lite prommis och prata. Sen måste jag träna på att göra ansiktsbehandling på mamma, plugga för jag har läxa till både måndag och tisdag och sen ska jag se om pappa har tid att gå ut och övningsköra med mig ikväll. 
Jag tror inte jag sagt det men jag övningskörde för första gången i fredags, det var jätteroligt och nu vill jag bara köra hela tiden! :) 

hjälp!

jag fattar ingenting, varför lägger sig inläggen uppepå varandra på ett ställe på bloggen? sjukt irreterande och jag försökte ta bort inlägg men det gör ingen skillnad, om någon snäll skäl därute vet hur man får bort detta så vore det jättesnällt om du kommenterar här under för detta är så störande! tack på förhand :)

fiskbensfläta

Nu är jag redo, jag gjorde en fiskbensfläta men jag tror jag tar ut den sen så får jag lite lockar istället. Jag funderar förresten på om jag ska göra en video och visa hur man gör en sådan fläta, om någon är intresserad? :)
Iallafall så måste jag fixa någon lunch till mig och Matilda sen också innan vi åker, vi får se vad det blir för något. 
Jag tror att jag ska ha min vita skinnväst idag ocså, ska försöka hinna fixa outfitbilder sen! 
vi hörs senare! 
 

god morgon lördag

vaknade ganska tidigt idag för att vara helg och nu har jag rengjort ansiktet och lagt på en ansiktsmask för att känna mig lite fräschare. 
idag är det hargsdagen så damlaget ska spela klockan ett på krikon och det ska tydligen vara lite coolare än vanligt och alla spelare ska gå in med ett barn, haha lite kul ändå. så det ska vi kolla på och sen ska jag hinna med lite fix hemma idag också, mitt rum ser ut som ett halvt bombsedslag så det ska jag ta tag i. 
förresten så fick jag tid hos min frisör nästa söndag så tills dess måste jag fundera ut hur jag vill färga håret, fast jag ska diskutera med henne också. Det jag velar mellan är ljusa slingor, mörka slingor eller ombre. så hjälp mig! :) 
 
see you! 
 

höstkänsla

 Jag tyckte det skulle vara roligt att filma lite ute och klippa ihop det sen så det gjorde jag och här är resultatet, hoppas ni gillar det. Jag ber om ursäkt för att ljudet ändrar volym lite men det blev lite problem.  :)
 

nån bilaffär

min fredag har hittills varit super, vi hade svenska på morgonen, sen har vi på fredagar två och en halv timmes lunch/studietid så jag och sebbe gick till stan och sen kom han på att vi skulle till en bilaffär i närheten som tydligen är väldigt speciell så jag var snäll och följde med ;) hehe nej men det var liite coolt att se vissa bilar, men Sebbe jämförde mig med en fyrkantig hund från Minecraft efteråt för att jag tydligen stod still och helt plötsligt gick jag fort iväg och han var helt enkelt rädd att jag skulle stöta till bilarna som baara kostar runt 1 miljon, det gör väl inget? nej, skämt åsido. Men det var lite kul att han sa det efteråt för jag tyckte jag hade full kontroll där inne.. ;) 
sen åt vi på max (fredagslyx) och sen avslutade vi med en timmes matte. 
Men nu är jag hemma, har inga speciella planer, ska bara njuta av att det är fredag! kramisar. 

gårdagens outfit

Såhär såg jag ut igår, hade på mig min nya tröja från H&M. älskar ljuset i bilderna! 
 

fint motljus

idag har det varit en bra dag, två lektioner, fint väder och ett bra humör, kan dett bli bättre? :) 
Jag var ute och fotade och även filmade förut för det var så himla skönt ute och motljuset var underbart så vad passar inte bättre än att ta med kameran ut då. Jag ska redigera ihop en video nu och även några foton, jag hoppas det blir bra för jag är nöjd med resultatet än så länge.
hoppas ni har haft en bra dag! 
 

Om the train

Jag passar på att blogga lite nu medans jag har lite nät här på tåget. Idag har vi två lektioner, hantverk-hår och engelska så det blir väldigt skönt men jag är inte hemma förrän halv fyra ungefär, då ska jag träna, gå ut och fota lite och uppdatera bloggen för den är väldigt nere just nu men jag ska göra mitt bästa! 
Ha en bra torsdag så hörs vi senare! Kram 

brandövning

Idag hade vi svenska, matte, engelska, idrott och brandövning som vi inte var förberedda på. Ingen speciellt rolig dag men när jag var hemma mötte jag Jenny på stan, fikade och pratade om allt som hänt sen sist vi sågs vilket brukar vara en hel del! sen köpte jag en tröja på H&M för endast 99 kr och clearasil ansiktsvatten som alla säger är jättebra så det ska bli kul att testa. 
Sen efter stan åkte vi hem hit och åt middag, tittade på HÖÖK och idol. en mysig onsdagseftermiddag helt enkelt. 
nu ska jag plugga in lite glosor och välja outfit tills imorgon, kram och godnatt!
 
 
 
 

ansiktsmålning

hola! 
idag var det en lång dag men den har ändå varit ganska bra, jag var sjukt trött och seg i morse men det blev bättre så småning om, på svenskan skriver vi en självbiografi och sånt tycker jag är väldigt roligt så det var inga problem och jag blev så gott som klar men jag ska läsa igenom det nästa lektion så det blir bra! sen på hantverkslektionen tränade vi på att göra ansiktsmålningar på varandra, jag vet inte om jag har berättat det men nästa vecka ska vi vara på mirum galleria och måla på barn, det ska bli jätteroligt men det gäller bara att träna nu så att man känner sig säker så man inte står där sen och inte vet man ska göra. Det blir säker roligt och lärorikt, första jobbet i det här området ;) 
nu ska jag äta middag och sen är det ju svenska hollywoodfruar, haha bästa! kram på er.

vill färga ombre

förra gången jag ville färga ombre hos frisören så hade ja såpass oranget hår innan så det blev inte som jag ville så nu när jag ska tillbaka dit så fort hon har tid så ska jag kolla om det skulle fungera, annars hade jag bara tänkt att slinga lite men jag tycker att ombre är så himla fint så jag hoppas det går! :)