foundation och puder

köpte nytt bas-smink från apoteket igår, det var inte meningen egentligen men det var rea och jag tänkte att dem säkert skulle vara bra så jag ville testa helt enkelt. Nu har jag ju bara testat dem lite grann men jag kan redan nu säga att jag är väldigt nöjd, foundationen är väldigt lätt, smidig och dryg vilket är superbra. Den är även matt och det gillar jag. Pudret upplever de kritierier som man vill att ett puder ska göra så det är bra det med. 
Sminken håller i allafall  i princip hela dagen men jag kan återkomma när jag har använt dem lite mer :)  

besök av Ellen

Idag var Ellen hemma hos oss på besök, det var meningen att hon skulle känna sig lite hemmastadd här eftersom hon ska vara hos oss i två veckor från och med på onsdag. Men det gick jättebra idag :) 
 
Annars idag har jag övningskört bland annat, åkte genom Drive-through på Max för att köpa lyxshake till mina systrar, fick först motorstopp, skulle sen åka fram för att beställa och ställer mig så för långt ifrån så tjejen där inne hörde inte vad jag sa så jag åkte fram ytterligare men jag fick ändå höja rösten för att höras, när hon väl hörde så fick vi veta att glassmaskinen var trasig så det blev ingenting för oss. haha! Men annars gick det bra att köra tycker jag :) 
hoppas ni har haft en bra söndag! kram
 

nike air max

jag fick dessa älsklingar som försenad julklapp idag, så fina och sköna! :) 
 
ikväll ska vi iväg till jenny och hennes familj och äta middag, så nu ska jag titta på något avsnitt av PLL och sen göra i ordning mig lite! Jag köpte ny foundation och puder idag som jag tänkte testa och recensera om senare. 
ha en bra kväll, kraam!

pretty little liars

igår kväll var en sån där jobbig kväll då det bara snurrar massa tankar i huvudet så det tog en stund innan jag tillslut somnade, himla jobbigt men så är det ibland! 
idag har jag i princip ingenting planerat vilket känns lite tråkigt men samtidigt skönt, om en stund ska jag dock ner på stan med min lilla far och göra några ärenden. det lär vara smockat med folk på stan så vi blir nog inte så långvariga, haha! 
juste, började kolla på Pretty little liars i förrgår, det värsta med serier är att när man väl börjat kolla så är man fast! men den är riktigt bra och spännande! 
 
ikväll ska jag äta hallon med kesella som min snälla syster köpte åt mig! love it!

annandagen

började dagen med att jag och min lillasyster skulle gå ut och springa en runda och det gjorde vi också men det var kallt och sjukt halt på backen så det blev en kort powerwalk istället och magstyrka inomhus. 
 
Jag testade min nya plattång idag som jag fick i julklapp (remington sleek and curl), och den var superbra! den sliter inte alls lika mycket på håret som min gamla och så blir det jätteplatt. :) 
Om en timme ska vi fira lite jul igen med mina andra kusiner, ska bli jättekul att träffa dem!

merry christmas

hej och god jul på er!
 
Igår morse på självaste julafton gick vi upp klockan sju för att se sista avsnittet av julkalendern, tycker själv att den är väldigt bra och rolig! Sen gjorde vi oss fina för att först åka till kyrkan en stund och sedan vidare hem till mormor och morfar med släkten där vi skulle fira jul. 
Det var en mysig och bra jul med massa mat, julgodis och fina julklappar. Det bästa var nog när min lillasyster öppnade paketet hon fick av mig och fick tårar i ögonen för att hon blev så glad för det, så himla söt! (ett armband var det) 
 
Jag är såklart jättenöjd och glad över mina presenter, så tack så mycket allihopa!
hoppas ni har haft en jättebra jul, kram på er!
 
 

Uppesittarkväll


Idag är det dan före dopparedan och jag har ägnat dagen till att städa rummet, umgåtts med min fina vän Alice och nu sitter jag och tittat på uppesittarkvällen, vinner dock inte någonting... Men jag tycker det ska bli supermysigt med julafton imorgon och jag är väldigt förväntansfull, som ett litet barn men det är så det ska vara! Det är ju ändå bara julafton en gång om året! 

Om vi inte hörs imorgon så får ni ha en superbra julafton! Massa kramar

minijul

topp-carlings kjol-har jag sytt halsband-ginatricot skor-din sko  (tror jag) 
idag har vi firat jul med min morbror och hans familj hemma hos mormor och morfar, det var supermysigt och roligt. Jag fick ett jättefint armband från Snö of sweden och en VS body mist. mango temptation som luktar jättegott! Så jag är jättenöjd. 
 
Imorgon ska jag träffa Alice en stund, städa, baka julgodis, måla naglarna och fixa lite annat inför julafton :) 

pepparkaksbak

Igår fick jag jullov vilket är superskönt! Vi var i kyrkan en timme och lyssnade på fin sång av lärare och elever och prat av rektorn, efter det gick jag till stan med några från klassen och åt sallad på Paus. Det var supergott verkligen och jag var så mätt efteråt! 
Sen åkte jag hem och stylade min syster som skulle på fest och sen kom Jenny hit för vi skulle byta julklappar och ha lite mys. (jag fick en av julklapparna idag), jag fick ett jättefint blått glitterlack från Essie. en hårborste av svinborst och en body mist från Victoria Secret, pure seduction som luktar supergott! 
Jag är verkligen jättenöjd med sakerna, så taackk igen! :) 
 
Idag har jag varit på stan med karro för hon skulle fixa de sista julklapparna, jättekul att träffa henne igen! Sen har jag ägnat kvällen till att övningsköra och bakat pepparkakor med Matilda :) 

christmas girl

Idag skulle vi ha utvärdering i skolan men vi gjorde en annan rolig sak först och det var en liten tävling som gick ut på att vi i grupper (tre och tre) skulle styla en av oss med smink och hår och sen röstades den bästa fram. 
Jag var med två från tvåan som stylade mig, jag hade faktiskt ingen aning om vad de hade tänkt sig men det blev en vääldigt julig sminkning, guldglittrig med röda prickar och gröna julgranar, och med röda läppar. 
Riktigt snyggt var det men lite annorlunda, vi vann dock inte men det var roligt ändå! :) 
sen hade vi 5 minuters utvärdering på slutet och sedan blev det tyvärr lite drama i klassen men det löser sig nog! 
 

julklapp till henne

här är lite tips på julklappar till systern, tjejkompisen eller flickvännen. Själv skulle jag bli superglad av alla dessa saker :) 

katt och gran

hallå på er! 
Igår var det endast en vecka kvar till jul och ingen snö på backen som känns lite trist men jag ska se till att få ordentlig julkänsla, nu är i allafall ganen inne som är jättefin och silvrig. 
 
Idag övningskörde jag bland mer trafik och även i en rondell för första gången. Gick förväntansfullt bra men pappa som satt bredvid höll nästan andan för han var nervös. haha. 
Jag känner mig inte redo för stadskörning än men snart så! 
 

monday

holaa amigos! 
min dag har varit super, vi har spelade in film på förmiddagen om mobbning och på eftermiddagen lackade vi naglar, mina blev naturvita men jag har redan lyckats förstöra dem lite så nån dag nu i veckan ska dem bli julfina i stället :)
hoppas ni har haft en bra dag! nu ska vi göra lite julfint hemma med tomtar och jag ska få upp fina gardiner i mitt rum. 

black and white

 
dansuppvisningen igår var rolig som vanligt men eftersom jag bara dansar en gång i veckan så blev det bara två danser så det blev mycket väntan men när jag väl var på scenen så fick jag massa energi och ville bara ge gärnet! :) nästa år hoppas jag dock på lite roligare danser med mer fart i så man blir mer taggad! 
Idag har jag träffat några i släkten hemma hos min mammas gamla dagmamma som är en pigg 91-åring! En tradition att åka dit innan jul varje år. 
 
Imorgon börjar den sista skolveckan innan jullovet, så veckan nog kommer inte bli så jobbig för vi har inga läxor/prov och slutar tidigare på torsdag och på fredag är det avslutning så då är vi bara där en timme på förmiddagen. :) 
 
 

lucia

bilder från förra årets uppvisning. 
 
glad lucia på er!
Idag har det varit en bra fredag, gick på stan och fixade de sista julklapparna på lunchen och har slagit in dem och packat inför morgondagen då det är dansuppvisning. Jag ska bara vara med på två ganska korta danser,är med i en grupp medans de flesta andra går i två men jag har inte haft tid till det så det är lite tråkigt men annars ska det bli roligt! Alltid kul att visa upp alla vad man lärt sig :) 
 
Nu blir det middag, godis och tv tittande, ska upp ganska tidigt i morgon. 

yrkesutbildning efter gymnasiet

idag var våran syv på besök och informerade om det individuella valet och om yrkesutbildning och högskola, skillnaderna och hur vi skulle tänka. Så nu har jag kollat lite på internet och tror att jag har en bra plan! :) Men vi får se hur jag känner efter dessa 5 terminer som är kvar! Min plan är i allafall att se till att jag får högskolebehörighet nu så att jag har ett val sen, men att jag helst skulle vilja gå en yrkesutbildning på t.ex makeupstudion i Stockholm, bo där, skaffa ett jobb och gå utbildningen helt enkelt för det vore grymt. och sen dra utomlands till typ USA och skaffa något jobb där!

eyes

gårdagens sminkning av mig på Amanda. 
 
Jag var vi och tittade på en skolbio, oväntad vänskap hette den och var faktiskt riktigt bra! Sen efteråt skulle vi tillbaka till skolan för att ha matte och engelska som inte var lika roligt och jag blev så trött efter bion så det var lite segt. 
Imorgon har vi i allafall bara naglar och engelska, och sen på kvällen har jag den sista danslektionen den här terminen, ska vi roligt i helgen på uppvisningen ändå att få visa upp det vi lärt oss. :) 

make up day

Idag har vi haft vanliga lektioner, men vi hade en timmes hål innan sista lektionen för att läraren var sjuk så då kunde vi börja med sminket tidigare och sluta tidigare så vi hann med det tifigare tåget vilket var skönt! 
På make-lektionen fick vi se och lära oss en lite festligare makeup så när jag sminkade Amanda använda jag mig av bruna skuggor, en beige aktig längt in i ögonvrån och under brynet och sedan lite bronzigt glitter ovanpå, blev ganska nöjd förutom att jag tog fel primer under så färgerna blev inte så skarpa som jag hade tänkt ;) 
 
Nyss gjorde jag en mörkbrun sotning på mig själv för att träna, skulle velat gjort en svart men jag har ingen bra svart skugga så denna fick duga! 
Imorgon ska vi se på bio med skolan hela förmiddagen, det ska bli roligt! fast vi kommer att komma dit typ en timme före alla andra pga tåget. 

at the railstation

bild från förra året i Lofsdalen, me and my best mum. 
hej på er! 
just nu sitter jag på stationen med en varm choklad och en smörgås, jag missade tåget med 5 minuter. så himla surt, menmen! tur att det finns en cafeteria så jag inte behöver dö av hunger :) 
Jag hade prov idag också, på hår. Både skriftligt och praktiskt, det teoretiska gick ganska bra men frisyren jag gjorde blev bara pannkaka, jag gjorde en först som blev hyfsat bra men sen kände jag att jag kunde göra den bättra så jag tog ut lite och gjorde om och då blev det kaos. Fick iallafall B på hudprovet så det var skönt att veta! 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan.

andra advent

Idag har jag haft fullt upp. Pepparkakshusbak, städning, pluggning och träning. Och nu ska vi ha adventsmys med julskinka och glögg! 
Hoppas ni har haft en bra helg, nu taggar vi en ny vecka med nya möjligheter! :) 

sovmorgon

Idag är jag ledig och passade därför på att ta en lång sovmorgon, gick sen upp och körde lite magstyrka och har nu precis fått i mig en hallon smoothie medans jag såg julkalendern.
Imorse vakande jag med snö utanför fönstret, så fint och mysigt! Nu känner man att julen är nära. 
För övrigt idag ska jag städa och fixa lite julklappar, en mysig fredag helt enkelt. 

mysig kväll

Nu är jag äntligen hemma från öppet hus på skolan, vi gjorde ett pepparkakshus till en tävling men vi fick så lite tid och var ine så förberedda så det blev nog inte det finaste direkt men detta fick vi ihop på mindre än en timme i allafall så jag tycker vi var duktiga. 
Sen lackade vi naglar och gjorde iordning lite i lokalerna innan alla kom dit, Jag hade Jenny som modell så jag lockade hennes hår och gjorde en ögon make på henne. Sen gjorde jag lite olika flätfrisyrer på dockor, gick ovanligt bra och lärde mig dessutom femfläta på ett bra sätt, innan hade jag inget bra grepp när jag flätade men nu blev den bättre (inte den på bilden, då kunde jag inte på det rätta sättet). 
Supermysig och rolig dag i allfall med bästa klassen! :) 

öppet hus

Nu ska jag få i mig lite frukost, packa väskan och gå till bussen. Ska hinna köpa med mig lite mat också så jag inte dör av hunger sen, eftersom vi ska vara där enda till klockan 8 och får endast fika där! 
Men det ska iallafall bli jätteroligt, det håller på mellan 17.00-20.00 på Vrinnevipark i Norrköping. Alla nior är välkomna :)

härlig vecka

Idag började vi klockan tolv och slutade tio i två, så skönt! Det blev dock lite problem på vägen till stationen då det var vakter på spårvagnen och en av dem som jag var med fick gå av och ska kanske få betala böter för att vi inte hann skanna våra kort innan dem kom (vi sprang till spårvagnen och hann precis gå på). Så det var väldigt irriterande! Men sen träffade jag Jenny på stan som följde med till nagelbaren för att jag skulle ta bort min gelicure på naglarna, och mina naglar har växt väldigt mycket så det var jätteroligt! 
Nu gör jag mig redo för morgondagen då vi har öppet hus för alla nior, Jenny ska komma dit som min kund och tomteluvan ska få hänga med! Tror det kommer bli jätteroligt :) 
Imorgon börjar vi 12 men går till klockan 8 och på fredag är vi lediga, superskönt! 

make up by me

Igår blev det väldigt spontant bestämt att jag skulle sova över hos Tina som bor i Norrköping, jag mötte upp henne i stan och sen gick vi runt där lite, åkte och handlade mat och sen gick vi till lägenheten och lagade middag och hade det mysigt. Jättekul var det att umgås med henne lite och sen fick jag ju lite sovmorgon också så det var skönt! 
Idag har det dock varit en seg dag, jag hade ont i huvudet hela förmiddagen och ville nästan gå hem tidigare men jag hittade en ipren i väskan och höll ut. På make lektionen fick vi välja själva vad vi ville göra, vi skulle egentlgen både sminka och styla håret men eftsom jag började med att bli sminkad så hann jag inte klart vilket var lite surt för man ser att det fattas något, eyeliner, mascara och stylat hår faktiskt, hehe!
Vi har sovmorgon både imorgon och på torsdag, så himla skönt! börjar 12 :)
hoppas ni mår bra!